X
SULJE MAINOS
Vanhat merkit muuttuvat yksinkertaisemmiksi. LEHTIKUVA / JOHANNA VUONOKARI

PS:n Ville Tavio arvostelee Helsingin tiemerkkejä

Kokoomuksen Otto Meri muistuttaa, ettei päätös liity Helsinkiin vaan tulee suoraan laista.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio arvostelee Helsingin tiemerkintöjä. Hän on jakanut Twitterissä alla näkyvän kuvan kävelytiestä, jossa vanha merkintä on peitetty ja uusi maalattu tilalle.

– Helsingissä vanha kävelytiemerkintä peitetty ja tilalle uusi ”sukupuolineutraali” kuva. Verovarat olleet kyllä hyvässä käytössä tässä tärkeässä uudistuksessa, Tavio sanoo.

Kokoomuksen Helsingin kaupunginvaltuutettu Otto Meri kummastelee Tavion kommenttia.

– Kansanedustaja Tavio ei taida muistaa, että jalankulkijamerkinnästä päättäminen ei kuulu kaupungin toimivaltaan, vaan katumerkinnästä säädetään tieliikennelaissa (729/2018). Vielä hauskempaa on, että Tavio on ollut itse eduskunnassa hyväksymässä kyseisen säädöksen, Meri tviittaa.

Hän korostaa, ettei päätös siis liity millään tavalla Helsinkiin.

– Toisekseen, jos uudistus oli miestäsi verovarojen väärinkäyttöä, niin miksi olit eduskunnassa mukana hyväksymässä uudistuksen?, Meri jatkaa.

Helsingin kaupunkiympäristö toteaa niin ikään Twitterissä, että merkit juontuvat vuonna 2020 voimaan tulleesta tieliikennelaista, jonka eduskuntakäsittelyyn Ville Taviokin osallistui.

Juhani Huopainen toteaa puolestaan Twitterissä, että Tavio jäi halla-aholaisena hallitusvastuun ulkopuolelle PS:n hajottua kesäkuun 2017 puoluekokouksessa ja että hallituksen esitys, johon tieliikennelaki pohjaa, annettiin vasta marraskuussa 2017.

Edit 15.9.2021 13.21: Juttua päivitetty hallituksen esityksen antamistiedoilla ja otsikkoa korjattu vastaavasti.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt