Finnkinon markkinaosuus Suomen elokuvateattereissa on noin 70 prosenttia. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

PS:n vaalimainos ei jatku Finnkinon teattereissa

Teatteriketju kertoo puolustavansa suvaitsevaisuutta, sananvapautta ja demokratiaa.

Finnkino ilmoitti maanantaina Twitterissä, että perussuomalaisten vaalimainoskampanja päättyy teattereissa huomenna tiistaina 26. maaliskuuta. Yhtiö kertoi puolustavansa suvaitsevaisuutta, sananvapautta ja demokratiaa eikä toiminnassaan hyväksy rasismia eikä syrjintää.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo hämmästelee Uudelle Suomelle Finnkinon ilmoitusta päättää puolueen vaalivideon esittäminen mainoksena elokuvateattereissa.

Slunga-Poutsalon mukaan mainoskampanja oli ostettu ajalle 18.–21. maaliskuuta, eli hänen mielestään ei ole mitään lopetettavaa. Kampanja on siis loppunut Finnkinon elokuvateattereissa jo viime torstaina.

Suomen Uutisten mukaan video kertoo tarinan kolmesta kansalaisia hyväksikäyttävästä konnasta ja ketutushirviöstä, joka syntyy riiston seurauksena. Lehden mukaan elokuvassa ruoditaan todella rankalla kädellä valtaapitäviä ja mediaa.

Aamulehden mukaan kuusi minuuttia pitkän tarinan juoni on tiivistetysti se, että vallassa olevat poliitikot ovat rikollisia ja että lopulta kansalaisten raivo ruumiillistuu hirviöksi, joka uhkaa surmata johtavan poliitikon, ellei tämä eroa.

AL kirjoittaa, että PS:n vaalivideon sisältämän väkivallan kaltaista kampanjointia ei Suomen poliittisessa historiassa ole koettu sitten 1930-luvun poliittisten muilutusten.

Lännen Media on tavoittanut perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon maanantaiaamuna lentoasemalta. Hänen mielestään video on mainosalan ihmisten juttuja.

Halla-ahon mielestä video ei kehota väkivaltaan. Hänen mukaansa siinä korostetaan demokratian merkitystä.