PS:n Tynkkynen hakee ennakkotapausta rasistikortin käytöstä – ”tämä peli ei enää vetele”

Perussuomalaiset Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on jättänyt rikosilmoituksen Helsingin Narinkkatorin tapahtumista.

– Minua pyydettiin puhumaan mielenilmaukseen Brysselin tapahtumiin liittyen ja puheenvuoroni alkaessa yleisön joukosta mieshenkilö alkoi huutamaan suuren ääneen: “Tynkkynen on rasisti, Tynkkynen on rasisti, Tynkkynen on rasisti…”, Sebastian Tynkkynen kertoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa yhteiskunnallisen keskustelun käymisestä on tullut raskasta ja maahanmuuttokriittiset ihmiset yritetään vaientaa rinnastamalla heidät ajattelumaailmaan, jota esimerkiksi rotuerottelua tehneet natsit edustivat: rasismiin.

– Lähden hakemaan ennakkotapausta rasistikorttien tuhoamiseksi, sillä pelistä on tullut liian julmaa, Tynkkynen sanoo.

– Olin tullut käyttämään sananvapauttani ja puolustamaan eurooppalaisia arvoja ja ilmaisunvapauttani häirittiin jatkuvalla kunnian loukkaamisella. En voinut aloittaa, ennen kuin mies oli lopettanut julkisen halventamisen, hän jatkaa.

Tynkkysen mukaan Suomessa on voimistumassa kulttuuri, jossa toisen ihmisen kunniaa saa loukata rajattomasti, jos osaa tehdä sen oikein.

– Syntyy loputonta kiusaamista ja ylenkatsomista, jolla on niin henkisiä, sosiaalisia kuin työnsaannillisiakin vaikutuksia. Näitä viestejä saan kansalaisilta usein ja haluan nyt puuttua tähän. Tiedossani ei ole, että kansalaisen kunnian loukkaamisesta rasistikortilla olisi tullut tuomio, mutta oikeushistoriasta löytyy tuomio virkamiesten osalta, jonka toivossa uskon, että samoja oikeuksia sovellettaisiin kaikkiin kansalaisiin, hän sanoo.

Tynkkysen mukaan hänen tapauksessaan kunniaa ei loukattu vain muutaman ihmisen kesken, vaan kymmenien ihmisten läsnäollessa sekä lukuisten ohikulkijoiden kuullen.

– Lisäksi paikalla oli tiedotusvälineitä ja Yle oli kuvaamassa materiaalia illan A-studiota varten. Tilanteesta kansalaisten kuvaamat videot ovat sosiaalisessa mediassa jo levinneet eteenpäin. Näiden elementtien valossa voidaan tarkastella, täyttääkö rikos jopa törkeän kunnianloukkauksen kriteerit, hän sanoo.

Tynkkynen kertoo, että paikalla olleet poliisit kuulivat kaiken itse, ottivat miehen puhutteluun suorilta sekä ottivat yhteystiedot talteen.

– Kun olin lopettanut omat vastuuni, he kysyivät minulta, tehdäänkö tästä rikosilmoitus. Vastasin myöntyvästi, jotta rasistikortit saataisiin pelipöydältä siivottua.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt