X
SULJE MAINOS

PS:n puoluesihteeri: Olemme yhä työväenpuolue, euroryhmävaihdos ei muuta asiaa

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan puolue on edelleen vasemmistokeskustalainen työväenpuolue huolimatta puolueen europarlamenttiedustajien liittymisestä oikeistolaiseen Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmään.

Perussuomalaiset päätti tiistaina liittyä oikeistolaiseen Euroopan konservatiivien ja reformistien (ECR) ryhmään aiemman euroskeptisen EFD-ryhmän sijaan. Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mielestä on kummalista, että puolueen harteille yritetään sijoittaa konservatiivista tai populistista puolueviittaa.

– Me olemme vasemmistokeskustalainen työväenpuolue. Se asia ei muuksi muutu euroryhmän valinnankaan myötä, Slunga-Poutsalo sanoo Verkkouutisille.

Hän perustelee ryhmävaihdosta sillä, että se takaa entistä vahvemman vaikutuskanavan viedä perussuomalaisten tavoitteita Euroopan unionin päätöksiin. Yhteinen näkemys ryhmässä löytyi useiden asioiden suhteen.

– Liittovaltiokehitys on pysäytettävä ja on palattava takaisin kohti vapaakauppaunionia. Suomenkin talouden kuralle saaneen euron tukipiikki laitetaan kiinni. Laittomien maahanmuuttajien virta pitää pysäyttää ja maahanmuuton kustannusten eurooppalainen tasaaminen pitää estää. EU:n on parannettava teollisuuden kilpailukykyä, eikä – niin kuin nyt – tuhota. Kansallista itsemääräämistä pitää korostaa yhteisvastuullisuuden sijaan, eli pitäisi ryhtyä noudattamaan EU:n perussopimuksia niin kuin ne on kirjoitettu, Slunga-Poutsalo luettelee.

Hän arvelee, että uusi ryhmävalinta vaikuttaa myös suomalaisten näkemyksiin perussuomalaisista puolueena.

– Pystymme nyt paremmin edistämään EU-päätöksiä Suomen lippu edellä eli suomalaisen työn ja yrittämisen puolesta. Yhtä varmaa on, että joudumme miekkailemaan edelleen suomalaisen median kanssa. Johan joku lehti kerkesi kaivaa Margaret Thatcherin hauraat luutkin haudasta lyömäaseeksi, Slunga-Poutsalo huomauttaa.

ECR-ryhmän tulevat perussuomalaiset jäsenet ovat meppipaikkansa uusinut Sampo Terho sekä nykyinen kansanedustaja Jussi Halla-aho.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt