Verkkouutiset

PS:n Oinonen: Luonnonsuojelujärjestöjen susivetoomus täyttä hulluutta

Kansanedustaja, eduskunnan eräkerhon hallituksen jäsen Pentti Oinonen pitää luonnonsuojelujärjestöjen EU-komissiolle jättämää susivetoomusta perusteettomana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Suomessa toteutettiin 2014-16 susien kannanhoidollisen metsästyksen kokeilu, joka osoittautui erinomaisen toimivaksi. Metsästäjät harvensivat liian suureksi kasvanutta susikantaa. Sen myönteisenä seurauksena myös salakaadot vähenivät, toteaa Pentti Oinonen.

Luonto-Liitto ja Oikeutta eläimille -järjestö ovat jättäneet vetoomuksen EU-komissiolle kokeilun lopettamiseksi.

– Se on täyttä hulluutta ja tietämättömyyttä, sillä kannanhoidollinen susien metsästys on paras tapa huolehtia susikannan elinvoimaisuudesta. Kannanhoidollista susien metsästystä on Suomessa harjoitettu EU:n luontodirektiivin mukaisesti, Oinonen sanoo.

Luonnonsuojelujärjestöjen EU-komissiolle jättämässään vetoomuksessa väitetään Suomen susikannan olevan noin 200 yksilöä.

– Tämä ei voi pitää paikkaansa, koska Pohjois-Karjalan piirin Suomen Metsästäjäliitolta saamani tiedon mukaan Pohjois-Karjalassa on 16 susilaumaa ja kaksi paria. Yksilöitä on noin 90 kappaletta sekä yksinäisiä susia lisäksi noin 15 prosenttia kannasta. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi kesänä pelkästään Pohjois-Karjalassa arvioidaan olevan noin 200 sutta, Oinonen sanoo.

Hän kuitenkin toteaa, että sudet ovat ja pysyvät osana Suomen luontoa.

– Järkevällä kannanhoidolla edistämme sopuisaa yhteiseloa susien ja ihmisten välillä.

Oinonen lähetti perjantaina komissiolle kirjeen, jossa hän pyytää komissiota jättämään Luonto-Liiton ja Oikeutta eläimille -järjestön vetoomuksen huomioimatta perusteettomana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)