PS:n Oinonen: Luonnonsuojelujärjestöjen susivetoomus täyttä hulluutta

Kansanedustaja, eduskunnan eräkerhon hallituksen jäsen Pentti Oinonen pitää luonnonsuojelujärjestöjen EU-komissiolle jättämää susivetoomusta perusteettomana.

– Suomessa toteutettiin 2014-16 susien kannanhoidollisen metsästyksen kokeilu, joka osoittautui erinomaisen toimivaksi. Metsästäjät harvensivat liian suureksi kasvanutta susikantaa. Sen myönteisenä seurauksena myös salakaadot vähenivät, toteaa Pentti Oinonen.

Luonto-Liitto ja Oikeutta eläimille -järjestö ovat jättäneet vetoomuksen EU-komissiolle kokeilun lopettamiseksi.

– Se on täyttä hulluutta ja tietämättömyyttä, sillä kannanhoidollinen susien metsästys on paras tapa huolehtia susikannan elinvoimaisuudesta. Kannanhoidollista susien metsästystä on Suomessa harjoitettu EU:n luontodirektiivin mukaisesti, Oinonen sanoo.

Luonnonsuojelujärjestöjen EU-komissiolle jättämässään vetoomuksessa väitetään Suomen susikannan olevan noin 200 yksilöä.

– Tämä ei voi pitää paikkaansa, koska Pohjois-Karjalan piirin Suomen Metsästäjäliitolta saamani tiedon mukaan Pohjois-Karjalassa on 16 susilaumaa ja kaksi paria. Yksilöitä on noin 90 kappaletta sekä yksinäisiä susia lisäksi noin 15 prosenttia kannasta. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi kesänä pelkästään Pohjois-Karjalassa arvioidaan olevan noin 200 sutta, Oinonen sanoo.

Hän kuitenkin toteaa, että sudet ovat ja pysyvät osana Suomen luontoa.

– Järkevällä kannanhoidolla edistämme sopuisaa yhteiseloa susien ja ihmisten välillä.

Oinonen lähetti perjantaina komissiolle kirjeen, jossa hän pyytää komissiota jättämään Luonto-Liiton ja Oikeutta eläimille -järjestön vetoomuksen huomioimatta perusteettomana.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt