Euroopan parlamentti varoitti Venäjän propagandan erittäin vaarallisesta luonteesta. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

PS:n mepit äänestivät Venäjän propagandan tuomitsemista vastaan

Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen eivät hyväksyneet varoittavaa lauselmaa.

Euroopan parlamentissa äänestettiin äskettäin päätöslauselmasta, joka koski ulkomaista sekaantumista vaaleihin ja Venäjän disinformaatiota.

Lauselmassa vaaditaan lisää rahoitusta disinformaation tutkimiseen ja hybridiuhkien torjumista. Lauselmassa todetaan, että Euroopan parlamentti ”ilmaisee syvän huolensa erityisesti Venäjän propagandan erittäin vaarallisesta luonteesta ja kehottaa komissiota ja neuvostoa ottamaan käyttöön tehokkaan ja yksityiskohtaisen toimintasuunnitelman Venäjän disinformaatiostrategioiden torjumiseen nopeasti ja määrätietoisesti”.

Päätöslauselma hyväksyttiin äänin 469 puolesta ja 143 vastaan. Äänestämästä pidättyi 47 meppiä.

Suomalaisista PS/ID:n Teuvo Hakkarainen ja Laura Huhtasaari äänestivät vastaan. Vas/GUE/NGL:n Silvia Modig pidättyi äänestämästä.

Laura Huhtasaari. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Laura Huhtasaari on sanonut, ettei hän aio tukea lauselmia, joihin on sekoitettu mukaan haitallisia asioita.

Laajassa lauselmassa mainittiin vihapuhe yhdessä kohdassa toteamalla, että parlamentti ”kehottaa komissiota arvioimaan mahdollisia lainsäädännöllisiä ja muita toimenpiteitä, jotta sosiaalisen median alustat voivat ryhtyä toimiin, joiden tarkoituksena on merkitä järjestelmällisesti bottiohjelmien jakamat sisällöt, tarkastella algoritmeja ja tehdä niistä mahdollisimman puolueettomia sekä sulkea sellaisten henkilöiden tilit, jotka osallistuvat demokraattisten prosessien horjuttamiseen tai vihapuheen lietsomiseen tähtäävään laittomaan toimintaan, kuitenkaan sananvapaudesta tinkimättä”.

LUE MYÖS:
PS:n mepit eivät tukeneet Venäjää arvostellutta lauselmaa (VU 25.9.2019)

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt