Laura Huhtasaari. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

PS:n Laura Huhtasaari: Tarvitsemme ulkomailta osaajia Suomeen

Kansanedustaja ihmettelee, että perussuomalaisten sanotaan vastustavan maahanmuuttoa.

Eduskuntapuolueiden johtajistoa osallistui torstaina yrittäjyyspitoiseen vaalitenttiin Aalto-yliopiston Startup-saunalla. Keskustelun alkuvaiheissa (alla olevalla videolla 24:30 jälkeen) puhuttiin maahanmuutosta ja Suomen houkuttelevuudesta.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja entinen presidenttiehdokas Laura Huhtasaari totesi, että on mielenkiintoista, miten Tanska on niin houkutteleva maa tulijoille.

– Meidän pitäisi olla pioneereja. Jos me olemme tutkimuksessa ja tuotekehityksessä pioneereja, niin silloin myös tänne halutaan tulla, Laura Huhtasaari sanoi Suomesta.

Huhtasaari valitteli Suomen harvojen yritysten olevan keskisuuria ja teollisuuden metsä- ja konepajapainotteista. Hän toivoi startupeja markkinoitavan enemmän maailmalle, joka ”olisi win-win molemmille”.

– Saksassahan on paljon näitä mittelstand-yrityksiä ja muita ja myös oppisopimuskoulutus, josta uskon että meidän pitäisi ottaa mallia, saksankielisistä maista. Ja mitä tulee tähän tarveharkintaan, niin se lähinnä koskee näitä matalapalkka-aloja, Huhtasaari jatkoi.

– Mutta näitä suurosaajia, näitä me tarvitaan. Ja meillä on matkailussa todella iso potentiaali kasvattaa. Meillä on Suomessa raikas ilma, jota Saksasta tullaan tänne, meidän luontoon. Kun saamme matkailua kasvatettua, uskon että moni miettii, että voi kun pääsisi muuttamaan tänne Suomeen, ihanaan kangasmetsän.

Seuraavana puhevuorossa ollut kokoomuksen Petteri Orpo ihmetteli huvittuneena, että ”Laura, sinä siis tosiaan kannatit maahanmuuttoa?”.

Huhtasaari pyysi puheenvuoron, ”mun on pakko korjata”.

– Tämä on käsittämätöntä, että ihmisillä on sellainen käsitys, että me vastustaisimme maahanmuuttoa, Laura Huhtasaari sanoi.

– Oi! Mistä on voinut tulla? Mistähän tämmöinen käsitys on voinut tulla, jotkut osanottajista totesivat yleisen naurun seassa.

– Perussuomalainen Suomi on kansainvälinen. …Me haluamme vain uudistaa maahanmuuton pelisääntöjä. Ja se on tulkittu vastustamiseksi, Laura Huhtasaari jatkoi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt