X
SULJE MAINOS
Anders Adlercreutz. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

”PS:n kritiikillä ei ole päätä eikä häntää”

RKP:n kansanedustaja arvostelee perussuomalaisten kritiikkiä kuntavaalien siirrosta.

RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz (r.) huomauttaa tviittiketjussaan perussuomalaisten olleen sitä mieltä, että kuntavaalit voidaan järjestää.

– Nyt sanotaan, että turvaamiseen liittyviä toimia jätettiin tekemättä. Luonnollisesti kertomatta mitä toimia – koska tietävät, että ratkaisua ei ollut, Adlercreutz tviittaa.

– Jos (he) ovat sitä mieltä, että ei olisi ollut turvallista (”koska työkaluja jätettiin käyttämättä”), niin silloin myöntävät itse politikoinnin asialla. Että olivat valmiita asettamaan ihmisiä vaikeaan tilanteeseen ja vaarantamaan mahdollisuuden äänestää, poliittisista syistä, kansanedustaja jatkaa.

Adlercreutz mukaan tosiasia on se, että vaalijärjestelmän turvallisuus oli vain osa ongelmaa.

– Vaara siitä, että iso osa olisi karanteenissa ja näin vailla mahdollisuutta äänestää oli merkittävä syy päätökseen. Tähän ei mikään mahdollinen varautuminen vaalitoimituksen suhteen olisi vaikuttanut.

Hän toteaa, että perussuomalaiset ovat nostaneet esille myös ennakkoäänestysajan pidentämisen.

– Sillä olisi marginaalinen merkitys – ihmiset äänestävät yleensä ennakkoäänestyksen viimeisinä päivinä. Se olisi pitänyt tehdä, mutta se ei olisi muuttanut tilannetta, Adlercreutz sanoo.

Kansanedustajan mukaan argumentti, että ehdokasasettelun jatkaminen on ”käsittämätöntä” ja asettaa ehdokkaat ”räikeän eriarvoiseen asemaan” on vielä hullumpi.

– Voisiko osaa ikäluokasta kieltää asettumasta ehdolle, kun se iän puolesta olisi mahdollista? Pitäisikö myös evätä äänioikeus?

Demokratia turvataan siten, että ihmiset menevät äänestämään. Että sen voi tehdä pelkäämättä. Että äänestyspaikalle pääsee. En iloitse siirtämisestä, ollenkaan. Mutta huonoista vaihtoehdoista se on parempi. Eikä sen kanssa pidä politikoida, Adlercreutz toteaa.

Niinpä hänen mielestään ”perussuomalaisten kritiikillä ei ole päätä eikä häntää”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt