PS:n kansanedustaja kimpaantui rajusti halla-aholaisille: Nyt tiedän ketä ei pidä äänestää

Vesa-Matti Saarakkalan mukaan yhdeksän kansanedustajan kannanotto oli täysin sopimaton.

Yhdeksän perussuomalaisten kansanedustajaa vaati keskiviikkona kiristyksiä maahanmuuttopolitiikkaan soten ja maakuntauudistuksen ehtona. He olivat Juho Eerola, Teuvo Hakkarainen, Laura Huhtasaari, Olli Immonen, Rami Lehto, Jani Mäkelä, Jari Ronkainen, Sami Savio ja Ville Tavio.

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala tuomitsee yhdeksikön ulostulon Puheenvuoron blogikirjoituksessaan.

Saarakkala aloittaa ryöpytyksensä toteamalla monen kysyneen häneltä, ”vuodesta 2000 puolueessamme vaikuttaneelta toimijalta”, ketä ja keitä hän aikoo äänestää puoluekokouksessa puolueen johtoon. Hän kertoo vastanneensa aiemmin, ettei osaa sitä vielä varmuudella sanoa.

– Mutta tämän päivän jälkeen osaan kyllä tarvittaessa sanoa, keitä en ainakaan suosittele äänestettäväksi johtoon, koska en pidä johtajiksi pyrkiviltä sopivana jakaa eduskuntaryhmämme ja puolueemme toimijoita tavalla, JOLLA tänään se on julkisesti tehty, Vesa-Matti Saarakkala kirjoittaa.

– Jokainen politiikassa eduskunnassa toimiva tietää, että tällainen ei vain käy päinsä. Joka ei tätä ymmärrä, ei ymmärrä sitten paljon muutakaan.

Kaikille perussuomalaisille on hänen mukaansa tärkeää toteuttaa ja toimeenpanna hallituksen maahanmuuttopoliittinen toimenpideohjelma, ”mutta se tapahtuu hallituksen eduskuntaryhmien voimalla, ei yhdeksällä kansanedustajalla, jotka tekevät nyt omaa henkilökohtaista politiikkaansa”.

Vesa-Matti Saarakkalan mielestä ulostulo ”vahingoitti pahasti puoluettamme hajottaen sitä sisältä. Ei hyvä”.

– Toivottavasti puolueen johtaminen ei päädy tällaisiin käsiin. Noin ei voida johtaa ihmisiä eikä asioita.

Yhdeksän kansanedustajan ryhmään kuuluvat tukevat perussuomalaisten puheenjohtajavaalissa Jussi Halla-ahon valintaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt