X
SULJE MAINOS
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

PS-ryhmyri: Hallitus houkuttelee maahan ei-työperäisiä maahanmuuttajia

Hallitus on antamassa esityksen ulkomaalaisten perheenyhdistämisen helpottamisesta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio moittii pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitusta epäonnistumisista työllisyystoimissa ja maahanmuuttopolitiikassa.

Tavion mukaan hallituksen pääpuolueet SDP ja keskusta ovat nyt mukisematta hyväksymässä valtavan maahanmuuttopolitiikan löysennyksen, jota ei ole perusteltu äänestäjille.

Hallitus on antamassa esityksen ulkomaalaisten perheenyhdistämisen helpottamisesta. Tavio on huolissaan siitä, että uudistuksen myötä Suomeen tulee paljon lisää ei-työperäisiä maahanmuuttajia.

Hän toteaa tiedotteessaan, että hallitukselta on odotettu työllisyystoimia, mutta niiden sijaan se tekeekin työnteon kannustimia vähentävän uudistuksen.

– Hallituksen arvio siitä, paljonko perheenyhdistämisen helpottamiset tuovat lisää ei-työperäisiä maahanmuuttajia Suomeen, on väärä. Hallitus sanoo määrän olevan parisataa tulijaa lisää vuosittain, mutta maahanmuuttovirasto on todennut vaikutuksen olevan selvästi suurempi määrä tulijoita, Tavio korostaa.

Tavio katsoo, että hallitus voimistaa ns. ankkurilapsi-ilmiötä, jossa alaikäinen perheenkokoaja lähetetään Suomeen edeltä ja sukulaiset pääsevät maahan perässä. Ilmiö ruokkii samalla ihmissalakuljetusta. Suojelupoliisi on varoittanut, että muutos olisi omiaan helpottamaan kansallista turvallisuutta uhkaavien yksilöiden Suomeen pääsyä.

– Pian terroristitkin pääsevät maahan, jos vain lähettävät alaikäisen lapsensa edeltä, Tavio sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt