PS-nuoret: Turun ja Helsingin välinen junayhteys lyhennettävä tuntiin

PS-nuorten mukaan Turun ja Helsingin välisen junamatkan lyhentäminen integroisi kaupunkien työmarkkinat yhteen.

Helsingin ja Varsinais-Suomen Perussuomalaiset Nuoret kannattavat tiedotteessaan tunnin junayhteyden rakentamista Helsingin ja Turun välille. Vaasan yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan matka-ajan lyhentäminen kahdesta tunnista tuntiin tuottaisi merkittävän kansantaloudellisen hyödyn. Investointi maksaisi itsensä takaisin jo 20 vuodessa.

”Kun työmatka on selvästi lyhempi, Helsingin ja Turun alueen työmarkkinat integroituisivat yhteen. Tunnin juna helpottaisi huomattavasti työmatkailua sekä meille nuorille tärkeää opiskelua. Helsingissä työskentelevien turkulaisten ei enää tarvitsisi välttämättä miettiä asunnon hankkimista, mikä helpottaisi Helsingin asuntopulaa”, perustelee Helsingin PS-nuorten puheenjohtaja Toni Ahva.

Hankkeen hinnaksi on arvioitu noin 1,5 miljardia euroa. Kuluista suuri osa voitaisiin PS-nuorten mukaan kattaa hakemalla EU-rahoitusta, koska raide on osa Euroopan ydinverkkokäytävää Tukholman ja Pietarin välillä.

”Turkulaisille tarjoutuisi myös selvästi nopeampi yhteys Tallinnaan”, sanoo Varsinais-Suomen PS-nuorten puheenjohtaja Timo Rumpunen.

PS-nuoret pitävät investointia tehokkaaseen kulkuyhteyteen perusteltuna, koska Helsinki ja Turku ovat nopeasti kasvavia kaupunkeja. Myös yhteyden varrella olevat Lohja ja Salo hyötyisivät paljon nopeasta junayhteydestä.

Kommentit