Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

PS: Lisää velkaa, lisää veroja

Perussuomalaisten mukaan velka kasvaa eikä työllisyyteen ole kunnon toimenpiteitä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio hämmästelee hallituksen linjauksia, joissa se on lisäämässä merkittävästi polttoaineverotusta, maahanmuuttoa sekä valtion velkaa.

– Uuden budjetin ohjelmassa on viisi kohtaa siitä, miten ulkomaisen työvoiman käyttöä helpotetaan. Hallitus vaikuttaa siis panostavan ulkomaalaiseen työvoimaan, Tavio sanoo.

Polttoaineverotus kiristyy tuntuvasti yksityisautoilijalla. Vuosittain valtio on keräämässä 250 miljoonaa euroa lisää polttoaineista. Tämä tarkoittaa noin 6,5 sentin korotusta polttoaineiden pumppuhintoihin.

– Tämä on myrkkyä duunarille, yrityksille ja teollisuudelle. Kaikki korotukset siirtyvät tuotteiden loppuhintoihin ja työssäkäynti tulee yhä kalliimmaksi. Ostovoima laskee erityisesti pieni- ja keskituloisilla, Tavio toteaa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jani Mäkelä pitää hallituksen velanottoa käsittämättömänä ja työllisyystoimenpiteitä lähinnä tempputyöllistämisenä.

– Hallituksen budjettiesitys on täysin vastuuton. On täysin käsittämätöntä, mihin reilusti yli kahden miljardin velka otetaan, kun samaan aikaan ollaan myymässä valtion omaisuutta miljardilla. Onko tuhlaamisella mitään rajaa?

– Toisekseen mitään sellaisia toimia, joilla työllisyyden kasvu voisi toteutua, hallitus ei esitä. Pienet lisäykset tempputyöllistämiseen eivät työllisyyttä pelasta, kun talouslama jo kolkuttaa ovella, Mäkelä toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt