Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

PS: Järkyttävää talouden ja työllisyyden kannalta

Perussuomalaiset pitää hallituksen linjauksia talouden kannalta järkyttävinä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavion mukaan hallituksen toimet eivät nosta yritysten kilpailukykyä ja jopa heikentävät palkansaajien ostovoimaa. Lisäksi hallitus paisuttelee julkisia menoja ja elää velaksi.

– Erityisesti teollisuudelta on tullut viime aikoina huolestuttavia uutisia. Tätä tilannetta ei helpota se, että hallitus lopettaa teollisuuden päästökauppakompensaation ja tuplaa turpeen verotuksen, hän sanoo.

Perussuomalaiset näkevät erityisesti turpeen verotuksen tuplaamisen uhkana. Tavion mukaan lämmöntuotannon kulut kasvavat merkittävästi, kaukolämmön hinta nousee ja jalostuskelpoista puuta aletaan polttamaan, kun turpeesta on tehty kohtuuttoman kallista.

– Norja ei ole lopettanut kansakuntaa vaurastuttanutta öljynporausta ilmastosyistä, mutta Suomessa ollaan ilmeisesti satumaisen rikkaita mitä tulee ilmastotalkoisiin. Samalla, kun Kiinassa pystytetään hiilivoimaloita, meillä ajetaan alas kustannustehokasta kotimaista energiatuotantoa, jolle on jo valmis tuotantokapasiteetti. Kilpailukyky ja työllisyys kärsivät, Tavio perustelee.

Lisäksi Tavion mielestä hallituksen reilun 30 000 uuden työpaikan tavoite on täysin riittämätön.

– On käsittämätöntä, ettei edes tavoite ole tuon korkeampi. Lisäksi hallitus laskee toisen asteen oppivelvollisuudenkin työllisyystoimeksi. Todellisuudessa se ei luo yhtään työpaikkaa lisää, vaan paisuttaa vain julkisia menoja, hän sanoo.