X
SULJE MAINOS
Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen puhui eduskunnan täysistunnossa Helsingissä tiistaina. Istunnossa käytiin lähetekeskustelu kehityspolitiikan ylivaalikautisesta selonteosta. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

PS irtisanoutuu selonteosta: ”Voi heittää suoraan roskakoriin”

Perussuomalaisten mielestä humanitääristä maahanmuuttoa on jarrutettava ensin.

– Edessämme on paperi, jonka oli tarkoitus linjata Suomen kehityspolitiikkaa ylivaalikautisesti, eli toisin sanoen: millä periaatteilla autetaan jatkossa riippumatta siitä, keistä tulee seuraavissa vaaleissa pääministeripuolue ja keistä hallituksen muut apupuolueet, kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps.) sanoi puolueensa ryhmäpuheenvuorossa kehityspolitiikan selonteosta eduskunnassa.

– Ajatus on kaunis, mutta tämän lopputuloksen voi heittää suoraan roskakoriin. Nimestään huolimatta tästä paperista löytyvät linjaukset eivät ole ylivaalikautisia, sillä me perussuomalaiset emme seiso näiden takana, Tynkkynen tyrmäsi.

Hänen mukaansa perussuomalaisten on mahdotonta tukea kehitysavun korotuksia.

– Jos nousemme seuraavien vaalien jälkeen hallitukseen, meille ei voi tulla sanomaan, että kehityspolitiikan ylivaalikautisen selonteon mukaisesti nyt nostetaan 600 miljoonalla eurolla kehitysapua joka vuosi aina vuoteen 2030 saakka. Emme koskaan sitoutuneet tällaiseen tavoitteeseen, Tynkkynen totesi.

Hänen mielestään ”on täysin mahdotonta antaa hyväksyntää vielä isommalle rahan syytämiselle kehitysapuun, kun jo nykyisillä rahoilla tehdään, mitä sattuu ja samaan aikaan auttamisresurssejamme poltetaan ilmaan ylläpitämällä nykyistä ’lottovoittajien’ vastaanottokeskusverkostoa. Suomi voisi auttaa yhtä maassamme täysylläpitoa nauttivaa humanitääristä maahanmuuttajaa kohden yli 30 humanitääristä apua tarvitsevaa ihmistä YK:n pakolaisleireillä”.

– Jos humanitäärinen maahanmuutto Suomeen suostutaan lopettamaan, olemme valmiita panostamaan enemmän siellä, missä apua ja kehitystä oikeasti tarvitaan, Tynkkynen sanoi.

Hänen mukaansa perussuomalaiset haluaa parannuksia myös kehitysavun kohdentamiseen ja valvontaan.

– Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, Suomi tekee kuitenkin pienenä maana kahdenvälistä kehitysyhteistyötä kolmessa maanosassa ja 16 maassa. Tässä ei ole mitään järkeä. Tällä selonteolla jatketaan käytännössä nykylinjalla, eli kehitysyhteistyömme olisi levällään kuin Jokisen eväät, Tynkkynen niittasi.

Hänen mukaansa perussuomalaiset irtisanoutuu suunnitelmista.

– Meille perussuomalaisille tärkeää on hyveposeeramisen sijaan aito auttaminen ja suomalaisten verorahojen tuhlaamisen lopettaminen. Siksi irtisanoudumme tästä kehityspolitiikan ylivaalikautisesta selonteosta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt