X
SULJE MAINOS
Poliittinen sananvapaus on sananvapauden keskeisintä ydinaluetta ja poliittisen mainonnan rajoittaminen on perusoikeusloukkaus, sanoo Helsingin perussuomalaiset. LEHTIKUVA/TIMO JAAKONAHO

Perussuomalaiset: HKL:llä ei ole oikeutta rajoittaa sananvapautta

Helsingin perussuomalaiset tuomitsee kohtaamansa perusoikeusloukkauksen.

– Poliittinen sananvapaus on sananvapauden keskeisintä ydinaluetta ja poliittisen mainonnan rajoittaminen on perusoikeusloukkaus. JCDecaux päätti poistaa vaalimainoksemme keskusteltuaan HKL:n toimitusjohtajan Ville Lehmuskosken kanssa mainoksen herätettyä paheksuntaa sosiaalisessa mediassa varsinkin vasemman laidan toimijoiden keskuudessa, sanoo Helsingin perussuomalaisten puheenjohtaja Johannes Nieminen tiedotteessaan.

Hän toteaa, että Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos HKL ei omaa valtuuksia puuttua demokraattiseen vaalikamppailuun sananvapautta rajoittamalla.

Niemisen mukaan perussuomalaisiin ei oltu yhteydessä, eikä puolueelle annettu mahdollisuutta puolustaa itseään niitä väitteitä vastaan, että mainos sisältäisi virheellistä tietoa.

– JCDecaux on jo aiemmin hyväksynyt mainoksen ja laittanut sen paikoilleen, eikä mikään ole viitannut siihen, että mainoksessa olisi ollut jotain vikaa, hän sanoo.

Niemisen mielestä mainonnan eettisen neuvoston kanta on tässä merkityksetön, sillä omien sääntöjensä mukaan neuvosto ei ota kantaa poliittisen tai uskonnollisen mainonnan sisältöön tai markkinoinnin hyvän maun mukaisuuteen.

– Pohjimmiltaan tässä on kyse siitä, että poliittisen kilpailijamme eivät siedä erimielisyyttä, eivätkä hyväksy sitä, että julkisilla paikoilla mainostetaan heidän aatemaailmastaan jyrkästi eroavia asioita. Sananvapauden nimenomainen tarkoitus on kuitenkin voida sanoa ääneen asioita, jotka eivät ole kaikkien mieleen, Nieminen toteaa.

Niemisen mukaan toisin kuin perussuomalaisten poliittiset vastustajat väittävät, mainoksen sisältö ei ollut virheellinen.

– Korkeimmassa kiireisyysluokassa on niin paljon hakijoita, että valinta heidän välillään tehdään välttämättä jollain kriteerillä. Perussuomalainen Helsinki ei myöskään mainoksessa väittänyt, että asuntojen jaon ongelmat koskisivat pelkästään maahanmuuttajien ja kantaväestön suhdetta asukkaita valittaessa.

Nieminen toteaa myös, että pienipalkkaisen väestön asuntokurjuus on kaupungissamme laajasti tunnustettu ongelma.

– Siitä ei voi saada kokonaiskuvaa huomioimatta sosiaaliturvaperäisen maahanmuuton vaikutusta asuntojen kysyntään sekä myös muun vuokraansa itse maksamattoman väestön vaikutusta tilanteeseen, Nieminen sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt