Ville Tavio. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

PS: Demarit pettivät työntekijät

Perussuomalaiset tyrmää Postin suunnittelemat palkanalennukset henkilöstölle.

Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan palkanalennuksia ollaan suunnittelemassa jopa 8 000 työntekijälle, kun aikaisempien tietojen mukaan suunnitelmat koskivat noin 700 lähinnä lajittelussa työskentelevää henkilöä

Perussuomalaiset vaativat valtiojohdon puuttumista asiaan.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavion mukaan pääministeri Antti Rinne (sd.) ei näytä olevan puuttumassa palkanalennuksiin.

– Hän on todennut julkisuudessa, että kertakorvaus työntekijöille voisi kompensoida palkanalennuksia. Perussuomalaiset pitävät kertakorvausta sumutuksena, jonka varjolla työntekijöiden palkat poljetaan pysyvästi.

– Voiko Rinne enää uskottavasti väittää ajavansa duunarin asiaa, kun hän näyttää – kaikesta suunsoitosta huolimatta – hyväksyvän Postin törkeät palkanalennukset, hän jatkaa.

Tavion mukaan Posti on lisäksi alentamassa työntekijöidensä palkkoja palkkaamalla satoja vuokratyöntekijöitä SOL Logistiikkapalveluiden kautta. Näin työntekijät saadaan heikomman työehtosopimuksen piiriin ja palkkataso tippuu jopa kymmeniä prosentteja.

– Postilla on tärkeä tehtävä, jotta yhteiskunnan rattaat pyörivät. Valtion omistamassa Postissa tulee näyttää esimerkkiä vastuullisesta henkilöstöpolitiikasta eikä kyykyttää duunaria, Tavio sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt