Antti Rinne ja Viktor Orban maanantaina Budapestissa. LEHTIKUVA/AFP

PS: Antti Rinne suli Viktor Orbanin edessä

Perussuomalaisten mielestä hallituksen linja kärsi nöyryytyksen Euroopassa.

EU-maissa on keskusteltu viime aikoina EU-tukien sitomisesta oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen. Maita, jotka eivät toimisi EU:n määrittelemän oikeusvaltioperiaatteen mukaisesti, voitaisiin rankaista tukien menetyksellä.

Oikeusvaltioperiaate on tärkeä osa länsimaista yhteiskuntaa, mutta sitä ei pidä politisoida, perussuomalaisten suuren valiokunnan jäsenet toteavat tiedotteessaan.

– Ketään ei saa rangaista rajojensa valvomisesta, tiukasta maahanmuuttopolitiikasta tai kriittisestä suhtautumisesta EU:n vallan laajentamiseen.

Suomen hallitus pääministeri Antti Rinteen (sd.) johdolla on ajanut päinvastaista linjaa. Suomi on EU:n puheenjohtajamaan asemassa hyökännyt voimakkaasti Puolaa ja Unkaria vastaan oikeusvaltioperiaatteen varjolla.

– Ongelmia oikeusvaltion suhteen on monissa maissa, Suomessakin. Nämä ongelmat hallitus on yrittänyt sivuuttaa ja painostaa muutamia maita ideologisin perustein, perussuomalaiset sanovat.

Heidän mukaansa hallituksen linja kärsi nöyryytyksen Euroopassa.

– Oikeusvaltioperiaatteen kytkennästä rahoitukseen tulee sopu, mutta se koskee vain EU:n varojen väärinkäyttöä ja korruptiota. Hallituksen ajama oikeusvaltion politisointi on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Rinne sanoo tämän olevan ”eräänlainen kevytversio” – lieneekö eurooppalainen vappusatanen, perussuomalaiset sanovat.

Perussuomalaisten mielestä varojen väärinkäytön ja korruption vastainen toiminta on tärkeää, mutta he muistuttavat, että kyseiset kielteiset ilmiöt ovat jo laittomia.

– Puheenjohtajamaana Suomen pitäisi tukea oman työllisyytensä, liikenteensä ja teollisuutensa toimintaedellytyksiä – ei vaatia kannaltamme vahingollisia ilmastotoimia tai riidellä eri jäsenmaiden kanssa joutavuuksista. Kaikki mahdolliset liittolaiset tarvitaan kansallisen etumme valvomiseksi, perussuomalaiset toteavat..

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt