X
SULJE MAINOS
Koronatestausta Helsingissä. / LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

”Propagandistinen taikatemppu” – päättäjiä syytetään koronamaltin lopusta

Professori pelkää arvovalinnan johtavan tarpeettomiin kuolemiin ja vammautumisiin.

Professori Martin Scheinin toteaa Suomen olleen koronanhoidossa kärsivällinen ja varovainen viimeisten 18 kuukauden ajan.

Rajoitukset pidettiin maltillisina, eikä talous päässyt sakkaamaan. Noin 8 500 ihmishenkeä säästettiin, kun tilastoja vertaa EU:n keskiarvoon.

– Vuotta 2020 leimasi varovaisuusperiaate, ja vuoden 2021 alusta maltillista strategiaa on tahdittanut ensin rokotteiden odotus ja sitten niiden hidas mutta vakaa toteutus. Suomella on edellytykset 90–95 prosentin rokotekattavuuteen koko väestöstä, jos uskottavuudesta huolehditaan, Martin Scheinin kirjoittaa Twitterissä.

Professorin mukaan syksyn saapuessa maltti vaikuttaa loppuneen.

– Talouselämän, politiikan ja median päätöksentekijät olivat saaneet kaksi rokotustaan. Esiin astuivat ne teknokraattiset asiantuntijat, jotka koko ajan olivat haikailleet paluuta opinkappaleeseen sairastamalla hankittavasta immuniteetista, Scheinin sanoo.

– Tuplarokotettujen itsekkyys sopii hyvin yhteen epidemiologian historiallisten, mutta ihmisoikeuksien kanssa yhteensopimattomien, kylmien ja teknokraattisten dogmien kanssa. Silloin vapaus on ruhtinaan tai eliitin vapautta.

Martin Scheinin kuvailee päätöksentekijöiden asennetta ”itsekkääksi harhaksi” siitä, että he ovat turvassa ja muista ei ole niin väliä. Hän pelkää arvovalinnan johtavan kuolemiin ja vammautumisiin tilanteessa, jossa lasten rokotukset olisivat jo nurkan takana.

Pahimmassa tapauksessa koronakuolemien määrä kuluvana vuonna ylittää vuoden 2020 luvun.

– Puhe laumasuojasta ”aikuisten osalta” ja alle 80 prosentin rokotekattavuuden hyväksyminen ”12 vuotta täyttäneiden osalta” (= 70 prosentin kattavuus koko väestöstä) on epätieteellistä roskaa. Rokottamattomien moralistinen paheksunta (”on tarjottu”) on tämän propagandistisen taikatempun verho, Scheinin jatkaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt