Michael Skråmo on esiintynyt Isisin propagandavideoilla myös lastensa kanssa. / Youtube / SVT

Propagandavideoiden ISIS-lapset palasivat Ruotsiin

Lapsilla on Ruotsissa sukulaisia, joihin lukeutuu ISISiä sympatisoiva henkilö.

Isis-terroristi Michael Skråmon seitsemän lasta ovat saapuneet Göteborgiin, kertoo SVT. Ruotsin ulkoministeriö kertoi 7. toukokuuta, että lapset olivat lähteneet matkaan Syyriasta Irakiin. Keskiviikkona he laskeutuivat isoisänsä Patricio Galvezin kanssa Göteborgiin.

Galvezin mukaan perhe tapaa ensimmäisenä poliisin.

− Matka meni hyvin, ja lapset olivat rauhallisia. Siirrymme nyt paikkaan, josta poliisi hakee meidät. He vievät meidät tapaamaan sosiaaliviranomaisia ja johonkin, missä saamme olla rauhassa, Galvez kertoi SVT:lle.

Lapset ovat hänen mukaansa erittäin iloisia päästessään Ruotsiin.

− Kun laskeuduimme, he huusivat ”jippii”.

Lasten äiti, Patricio Galvezin tytär, kuoli viime vuoden joulukuussa kranaatti-iskussa. Maaliskuun puolivälissä Michael Skråmon äiti kertoi myös poikansa kuolleen.

Michael Skråmo on tunnetuimpia ellei tunnetuin Isis-terroristi, joka on lähtenyt Ruotsista Lähi-idän taisteluihin. Hän on Norjan kansalainen mutta on kasvanut Göteborgissa.

Michael Skråmo matkusti vaimonsa ja neljän pienen lapsensa kanssa Syyriaan elokuussa 2014. Lapsia on nyt kaikkiaan seitsemän, ja he ovat 8-, 7-, 5-, 5- (kaksoset), 3-, 2- ja 1-vuotiaita.

Skråmo on esiintynyt useilla Isisin propagandavideoilla, joista osalla on mukana myös hänen lapsiaan.

Lapsilla on isoisänsä lisäksi myös muita sukulaisia Ruotsissa. Heistä yksi on Isisiä sympatisoiva henkilö, jonka tiedetään asuneen Syyriassa Isisin pääkaupunki Raqqassa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt