Jorma Malinen. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Pron Jorma Malinen: UPM näytti, ettei yritysten vastuuseen voi luottaa

Ammattiliiton mukaan UPM:n on tuettava taloudellisesti irtisanottavien kouluttautumista uusiin tehtäviin.

Kuntien ei kannata luottaa yritysten vastuuseen kuntalaisten toimeentulosta, varoittaa Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

UPM Communication Papers sulkee Kaipolan paperitehtaan pysyvästi joulukuussa 2020. UPM ajaa alas kolme paperikonetta ja lopettaa 450 työpaikkaa Jämsässä.

– On erittäin tärkeää, että kuntapäättäjät ja kuntien johto huolehtivat kunnan elinkeinorakenteen monipuolisuudesta ja monipuolistamisesta. Yhden toimialan varassa olevat kunnat ovat nyt ja tulevaisuudessa erittäin riskialttiita, kun yritykset ajavat alas toimintojaan. Yritysten vastuuseen kunnan ja kuntalaisten toimeentulosta ei todellakaan pidä nykypäivänä luottaa, Malinen toteaa tiedotteessa.

Pron paperiteollisuuden sopimusalavastaava Jari Uschanovin mukaan päätös Kaipolan paperitehtaan sulkemisesta on surullinen esimerkki siitä, kuinka halpaa ja helppoa irtisanominen on Suomessa.

Uschanov kyseenalaistaa myös sen, onko työnantajapuoli neuvotellut yhteistoimintalain hengen mukaisesti ja aidosti palkansaajien esittämistä vaihtoehdoista lopettamispäätökselle.

– Globaalina suuryrityksenä UPM:n on tuettava taloudellisesti irtisanottavien kouluttautumista uusiin tehtäviin sekä edistää mahdollisimman nopeaa työllistymistä tarjoamalla töitä kaikilta liiketoiminta-alueiltaan, Uschanov sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt