Ulkoministeri Timo Soini. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Professori: Timo Soini ilmaisi Suomen kannan mielenosoituksella

Pääministeri Juha Sipilän mielestä ulkoministeri Timo Soini osallistui abortin vastaiseen tilaisuuteen yksityishenkilönä.

Pää­mi­nis­te­ri Juha Si­pi­län (kesk.) mu­kaan ulkoministeri Timo Soinin (sin.) osallistuminen abortin vastaiseen mielenosoitukseen on käy­ty lä­pi Soi­nin kans­sa.

Si­pi­lä sanoi eilen eduskunnassa, että ky­sees­sä oli yk­si­tyis­ti­lai­suus, jo­hon Soi­ni osallistui yk­si­tyis­hen­ki­lö­nä.

– Valitan, ei se näin mene. Matkustava ulkoministeri nauttii diplomaattista immuniteettia. Siksi hän ei käytä yksilön sananvapautta, siihen ao. maassa kuuluvine rajoituksineen, vaan ilmaisee Suomen valtion kannan, myös osallistuessaan mielenosoituksiin, kirjoittaa kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin Twitterissä.

Scheinin selventää vielä toisessa tviitissään, että kyse ei ole siitä, mikä oli asia ja Soinin kanta. Vaan kyse oli siitä, että Soini toimi Suomen edustajana eikä yksityishenkilönä.

– Valtio voi olla suopea diplomaattiensa osallistumiseen mielenosoituksiin, esim. paikallisten mielenosoittajien suojelemiseksi. Mutta se olisi silti valtion kanta, Scheinin kirjoittaa.

Soi­ni osallistui pari viik­koa sit­ten abort­tia vas­tus­ta­van Pro life -liik­keen il­ta­ti­lai­suuteen virkamatkallaan Ka­na­dan Ot­ta­was­sa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt