X
SULJE MAINOS
Professori Martin Scheinin. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Professori TE:ssä: Tämä voisi olla PS:n oljenkorsi

Professori Martin Scheinin mukaan eduskunnan täysistunnossa saa ehdottaa uutta pöydällepanoa.

– Jos puhemies kieltäytyy ottamasta ehdotusta äänestykseen, jarruttajat voivat ehdottaa puhemiehen kieltäytymisen lähettämistä perustuslakivaliokuntaan, Firenzen European University -instituutin kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professori, perustuslakiasiantuntija Martin Scheinin sanoo Talouselämässä.

Hän arvioi, että perussuomalaiset voisi vielä ehdottaa EU:n elvytyspakettiasian uutta pöydällepanoa.

Keskiviikkoiltana pääministeripuolue SDP teki esityksen EU-elpymispaketin käsittelyn pöydällepanosta ja käsittelyn jatkamisesta myöhemmin keskiviikkona. Vaihtoehtona oli perussuomalaisten esitys siitä, että käsittelyä lykättäisiin ensi viikon perjantaihin. SDP:n esitys hyväksyttiin äänin 92–34.

Jupakka liittyy siihen, että asiaa selvittämään kutsutun eduskunnan entisen pääsihteerin Seppo Tiitisen mukaan pöydällepanon voi tehdä vain kerran. Tiitinen sanoi Uutissuomalaiselle, että eduskunnan työjärjestyksen mukaan ainoan käsittelyn asian saa pöydälle niin, että joku ehdottaa sitä ja joku toinen kannattaa sitä ja että kyse on kertaluontoisesta toimenpiteestä.

Scheinin puolestaan muistuttaa, että eduskunta on suvereeni omien menettelytapojensa suhteen.

– Täysistunnossa saa ehdottaa uutta pöydällepanoa. Jos puhemies kieltäytyy ottamasta ehdotusta äänestykseen, jarruttajat voivat ehdottaa puhemiehen kieltäytymisen lähettämistä perustuslakivaliokuntaan, hän toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt