X
SULJE MAINOS
Kimmo Grönlund. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Professori ryöpyttää poliitikkoja: Venäjän mielistelyä ja Naton vähättelyä

Kokoomusedustajan mielestä Suomen pitäisi hakea puolustusliiton jäsenyyttä.

Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund arvostelee poliitikkojen suhtautumista Natoon.

– Poliitikkojen vuosikymmeniä jatkunut NATOn vähättely ja Venäjän mielistely ovat muokanneet suomalaisten mielipiteitä kohtalokkaalla tavalla. Siinä on Suomen NATO-jäsenyyden suurin este. Asia-argumentteja ei juuri ole, Grönlund toteaa Twitterissä

Puolustusliiton jäsenyyden kannatus on noussut ja vastustus vähentynyt, käy ilmi Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn Arvo- ja asennetutkimuksesta.

Suomalaisista 26 prosenttia kannattaa Naton jäsenyyttä. Vastustajiksi ilmoittautuu 40 prosenttia. Vastaajista 33 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

Puolustusliiton jäsenyyden kannatus on noussut viime vuodesta neljä prosenttiyksikköä ja vastustus vähentynyt viisi prosenttiyksikköä. Muutokset ovat virhemarginaalia suurempia. Nato-jäsenyyden kannatus on korkeammalla kuin Arvo- ja asennetutkimusten pitkän aikavälin keskiarvo.

Tulokset perustuvat 2 042 henkilön antamiin vastauksiin. Tulosten virhemarginaali on koko väestön tasolla 2–3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén korostaa puolueen kannattavan Suomen Nato-jäsenyyttä.

Hän viittaa kokoomuksen tavoiteohjelmaan. Siinä todetaan, että ”Kannatamme Suomen liittymistä puolustusliitto Naton jäseneksi. Se vahvistaa Suomen turvallisuutta.”

– Suomen tulisi hakea NATOn jäsenyyttä, Sirén tviittaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt