X
SULJE MAINOS
Åbo Akademin professori Kimmo Grönlund. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Professori: Nurinkurista, että Viron pääministeri joutuu vetoamaan Suomeen

Kimmo Grönlundin mukaan Suomi on nyt umpisolmussa rajojen kanssa.

Valtio-opin professori Kimmo Grönlund pitää vääränä tilannetta, jossa Viron pääministeri Kaja Kallas joutuu vetoamaan Suomen pääministeriin Sanna Mariniin (sd.), jotta Suomessa työskentelevät virolaiset pääsisivät käymään kotimaassaan.

– On aivan nurinkurista, että naapurimaan pääministeri joutuu avoimella kirjeellä vetoamaan Suomen pääministeriin, jotta Suomi avaisi EU:n sisärajat. Nöyrä kiitos ⁦Kaja Kallas, Kimmo Grönlund kirjoittaa Twitterissä.

Kallas kirjoitti Helsingin Sanomien julkaisemassa avoimessa kirjeessä, että tällä hetkellä Suomessa työskentelevät virolaiset eivät voi matkustaa maasta toiseen ilman työpaikan menettämisen uhkaa. Kallaksen mielestä se ei ole kohtuullista eikä EU-sääntöjen mukaista.

Sanna Marin vastasi Kallakselle, että Suomen sisäministeriö on valmistelemassa jo ensi viikolle hallituksen neuvoteltavaksi esityksen siitä, miten työmatkustusta myös laivoilla ja maarajojen kautta avattaisiin terveysturvallisesti.

Grönlund kirjoitti jo viime elokuussa Twitterissä, että Suomi ei voi tavoitella Uuden-Seelannin kaltaista eristäytymisstrategiaa koronapandemian torjunnassa, koska Suomi on EU:n jäsen ja Euroopan unionin alueella saa liikkua vapaasti.

Hänen mielestään rajojen sulkemisen sijaan olisi pitänyt miettiä toimia, joilla opitaan elämään pandemian kanssa.

– Mikäli viime kesänä olisi tehty ehdottamallani tavalla, emme olisi nyt umpisolmussa rajojen suhteen. Suomi ei voi STM-logiikalla koskaan avautua, kun on aina alemmalla tasolla kuin muut EU-maat, Grönlund toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt