X
SULJE MAINOS
Valtiovarainministeri Annika Saarikko (vas.) ja sisäministeri Maria Ohisalo (oik.). LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Professori ihmettelee: Erikoista maan johtamista

Valtiovarainministerin ehdotus ansiotuloverotuksen alentamisesta on aiheuttanut eripuraa hallituksessa.

Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttonen ihmettelee ministereiden ristiriitaisia ulostuloja verotuksesta.

– Olenko vanhanaikainen? Valtiovarainministeri (kesk.) kertoi ajavansa ansiotulon veronalennuksia. Nyt ainakin Vihreiden ja Vasemmistoliiton puheenjohtajat kertovat täällä twitterissä, että ei käy. Erikoista maan johtamista. Eivätkö nämä ministerit enää nykyään tapaa keskenään, Puttonen kysyy Twitterissä.

Valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) mielestä ansiotuloverotusta olisi perusteltua alentaa vielä tällä vaalikaudella. Saarikko otti kantaa verotukseen Keskuskauppakamarin suuressa veropäivässä keskiviikkona.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo suhtautuu penseästi Saarikon ehdotukseen.

– Vihreiden pitkäaikaisena tavoitteena on, että työn ja yrittämisen verotusta voidaan laskea, jos samaan aikaan verotuottoa haetaan ympäristölle ja ilmastolle haitallisen toiminnan verottamisen kautta, Maria Ohisalo kirjoittaa Twitterissä.

Ohisalon mukaan ”höveleistä ilmastolle ja ympäristölle haitallisista tuista ja veroeduista olisi siis luovuttava pikaisesti”.

Ohisalon mukaan valtion menopuolellakin on merkittäviä tarpeita.

– Näihin lukeutuu esimerkiksi tieteen ja poliisin saama rahoitus. Pelkät veronalennukset yksinään eivät siis tule kysymykseen, Ohisalo linjaa.

Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson otti eilen kantaa Saarikon ehdotukseen. Anderssonin mukaan veronalennuksista ei ole hallituksessa yhteisymmärrystä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt