X
SULJE MAINOS
Laura Huhtasaari. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari vaatii maamiinoja takaisin

Miina on ison ja harvaanasutun maan kustannustehokas puolustusväline, sanoo presidenttiehdokas Laura Huhtasaari (ps.).

Hänen mielestään Ottawan sopimukseen liittymisestä vastuussa olevat poliitikot tietoisesti heikensivät maamme puolustusta.

– Presidenttikisassa mukana olevista Matti Vanhanen, Tuula Haatainen, Pekka Haavisto ja Merja Kyllönen ovat olleet ministereinä tekemässä tätä maanpuolustuksemme kannalta surkeaa päätöstä, muistuttaa Laura Huhtasaari.

– Suomalainen jalkaväkimiina on tarkoitettu ainoastaan tänne väkivalloin tunkeutuvaa vihollista vastaan. Jalkaväkimiinoilla on myös suojattu panssarimiinoja, ettei niitä voisi raivata liian helposti pois. Yhtäkään miinaa ei kriisin uhatessakaan ”kylvettäisi” maahan, vaan ne sijoitettaisiin tarkasti valittuihin maastokohtiin. Miinoitteista tehdään myös tarkat kartat, jotta ne voidaan raivata pois, hän toteaa.

Huhtasaaren mielestä muuttunut geopoliittinen tilanne edellyttää Ottawan jalkaväkimiinat kieltävän sopimuksen ottamista uudelleen harkittavaksi.

– Ottawan sopimuksesta on helppo irrottautua. Se tapahtuu yksipuolisella ilmoituksella, ja kuuden kuukauden kuluttua olisivat maamiinat jälleen käytössämme. Presidenttinä ja puolustusvoimien ylipäällikkönä esittäisin Ottawan sopimuksen irtisanomista, sanoo Huhtasaari.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt