Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Presidentti Ylellä: USA ei ole irtautumassa Euroopasta

Tasavallan presidentti arvioi Yhdysvaltain jopa lisänneen läsnäoloaan viime aikoina.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan Yhdysvaltain ulkopoliittisessa linjassa ei ole tapahtunut merkittävää suunnanmuutosta presidentti Donald Trumpin virkakaudella.

– Minusta ei ole nähtävissä mitään jyrkkää muutosta. Se mitä kai Trump on kovistellut, että tehkää niin kuin olemme sopineet, eli käyttäkää kaksi prosenttia BKT:stä [puolustusmenoihin]. Kyllä sitä kritiikkiä on kuulunut Yhdysvalloista vuosikymmeniä, Sauli Niinistö sanoi Ylen Ykkösaamussa.

– Että mehän olemme sopineet näin, mutta te ette tee niin. Ja siinä mielessä tietysti tuo kritiikki on ollut perusteltuakin, Niinistö jatkoi.

Presidentin mukaan näyttää siltä, että Yhdysvaltain läsnäolo on jopa viime aikoina lisääntynyt Euroopassa, myös sotilaallisesti.

– Ei siinä minkäänlaista irtautumista, kokonaisirtautumista ole nähtävissä. Mitä sitten tulee Suomen tilanteeseen – mehän olemme vähän eri asetelmassa, kun emme kuulu Natoon, mutta kyllä ihan selvästi meilläkin on tie auki keskusteluun Washingtonissa myös turvallisuuspolitiikan alueella. Ja se on hyvä asia, Sauli Niinistö sanoi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt