Etelä-Korean Soulissa katujulisteessa esitetään koronavirus pommina. LEHTIKUVA / AFP Jung Yeon-Je

Presidentti Suomen koronaluvuista: Pahan edessä kyllä jaksaa

Sauli Niinistön mukaan ’olemme veitsen terällä’.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö käsitteli Politiikan toimittajien etätapaamisessa torstaina Suomen tuoreita koronatartuntalukuja.

Tänään ilmoitettiin 399 ja eilen 444 uutta tartuntaa.

– Näyttää kyllä, että me olemme nyt jollain tavalla veitsen terällä, Sauli Niinistö totesi luvuista.

– Nuo luvut ovat taas herättämässä kyllä huolta. Onko sitten kysymys siitä, että näitä (viruksen) muunnelmia on saapunut Suomeen ja ne näkyvät (luvuissa), se varmasti kuullaan sitten tarkempien analyysien jälkeen.

Niinistön mukaan ”kaikesta tästä joutuu sen johtopäätöksen tekemään, että mitään syytä unohtaa varovaisuus ei ole. Päinvastoin”.

– Jokaisen meistä käyttäytyminen ratkaisee tässä hyvin paljon. Ja hienosti on pärjätty, hyvin on käyttäydytty. Pitää vain jaksaa, presidentti kehottaa.

– Ja pahan edessä kyllä jaksaa.

Presidentti kertoi, ettei ole itse saanut koronarokotetta.

– Odottelen vuoroani.

Niinistön mukaan hän kirjoitti koronan torjunnasta blogin äskettäin sen vuoksi, että professorit Bengt Holmström ja Martin Scheinin sekä tohtori Martti Hetemäki olivat ottaneet asiaan kantaa.

– Huomioni heräsi siinä, että kovin eri suunnista tulevat henkilöt päätyivät samaan lopputulokseen. Eli tällaiseen hyväaikaisen ennakoinnin tarpeeseen. Halusin siitä kirjoittaa ja kuulla vähän keskustelua ja mielipiteitä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt