Presidentti Sauli Niinistö: Venäjän ja Naton nokittelusta on syytä kantaa huolta

Presidentin mukaan trollit eivät pääse suomalaiseen sielunmaisemaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistöä on haastatellut Sotilaspoikien perinneliiton Sotilaspoika-lehti. Presidentti käsittelee muun muassa omaa ystävyyttään sotaveteraaneihin ja lottiin, Venäjää, vihapuhetta ja liittoutumista.

Presidentti toteaa, että ”itse en ole kovin huolestunut” suurvalta-asemaa kovin keinoin tavoittelevasta Venäjästä.

– Venäjän ajattelu ei kohdistu Suomeen ja olen vakuuttunut, että ei mitenkään erityisesti myöskään Baltian maihin. Venäjän ja Naton välistä nokittelua on syytä seurata, ja siitä on syytä kantaa huolta, Sauli Niinistö sanoo.

Maanoston osalta tulee hänen mukaansa olla tarkkaavainen.

– Toistaisin, että en näe Venäjällä olevan erityisiä intressejä Suomeen. Mutta kun kaikkeen pitää varautua, vahvistamme puolustusvoimiakin, vaikka olemme suht varmoja, ettei niitä tarvitse käyttää.

Kaikki eivät tarkoita hyvää

Presidentti pitää vaarallisena ilmiönä sitä, että läntisessä Euroopassa tapahtuneissa terrori-iskuissa on selvästi käytetty hyväksi ”alttiita, horjuvia henkilöitä”. He eivät ”ole välttämättä (olleet) kovin syvällä terroristiliikkeessä tai pahan ytimessä”.

– Suomessa on onneksi säästytty vielä pahimmalta. Meidän jokaisen tulee ymmärtää: kaikki ihmiset eivät tarkoita hyvää. Muuttoliikkeen ohessa saattaa olla yksittäisiä tapauksia, joiden tarkoitusperät eivät ole hyvää tarkoittavia, Sauli Niinistö toteaa.

Sauli Niinistö sanoo häntä kiusaavan, se, että vuosien ajan tunnetut kolumnistit ja mielipidevaikuttajat ”ovat käyttäneet varsin ronskia kieltä ja antaneen esimerkin”.

– Sehän leviää kuin kulovalkea. Kun lehdessä on näin sanottu, minähän pistän paremmaksi, presidentti kuvailee.

– Se on ruma ilmiö ja koskettaa yllättävän monia ihmisiä.

– Se, mitä Pirkko Saisio totesi Helsingin Sanomissa, oli aika hätkähdyttävää, että ihmiset, jotka kertovat olevansa suvaitsevaisia, kykenevät olemaan niin suvaitsemattomia. Tolkun väen pitää nyt osoittaa, mikä on sivistynyttä ja mikä ei.

Presidentin mukaan ”emme voi sille mitään, mitä trollit muualla levittävät. Lohduttavaa on, että trollit eivät pääse suomalaiseen sielunmaisemaan”.

Puolustusyhteistyöstä hän toteaa, että ”maailma on pienentynyt. Ruotsi ei voi mitenkään ajatella niin, että jos Suomi olisi jossakin pahassa liemessä, se voisi olla tilanteesta kokonaan irrallaan”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt