Presidentti Sauli Niinistö: Turvallisuusyhteistyöstä tehdään selvitys

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomessa tehdään selvitys turvallisuuspoliittisesta yhteistyöstä.

”Julkisuudessa on ollut epäselvyyttä liittyen tarpeeseen tehdä selvitys Suomen turvallisuuspoliittisista kumppanuuksista. Selvitystyöstä on jo päätetty”, tasavallan presidentin kanslian tiedotteessa todetaan.

Presidentti Sauli Niinistö on ottanut asian esille uudelle hallitukselle pitämässään puheessa 24. kesäkuuta 2014, jossa hän totesi: ”Kansainvälisen turvallisuuspoliittisen ja puolustusyhteistyön kehittäminen on nyt tärkeää ja se on yhteinen tehtävämme. Kultarannan keskusteluissa ehdotettiin kansainvälisen turvallisuusyhteistyömme eri lohkojen arviointia. Tähän asiaan voimme palata tasavallan presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa kokouksessa.”

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta linjasivat 2. heinäkuuta 2014, että turvallisuuspoliittista yhteistyötä koskeva kokonaiskatsaus tehdään.

Katsauksessa selvitetään kaikkien kumppanuuksien, mukaan lukien bilateraalisuhteet, nykytilanne ja se miten kumppanuudet ovat kehittymässä ja miten pitkälle niissä voidaan edetä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt