Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. LEHTIKUVA/MIKKO STIG

Presidentin puheelle laajasti kiitosta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vetosi pa­rem­man kes­kus­te­luil­ma­pii­rin puo­les­ta.

Presidentti Sauli Niinistö puhui uudenvuodenpuheessaan pa­rem­man kes­kus­te­luil­ma­pii­rin puo­les­ta ja vi­ha­pu­het­ta vas­taan. Puhe on saanut sosiaalisessa mediassa laajasti kannatusta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi twiitissään ol­leen­sa ai­na vah­va par­la­men­ta­ris­min kan­nat­ta­ja ja suh­tau­tu­neen­sa kriit­ti­ses­ti pre­si­dent­ti-ins­ti­tuu­ti­oon.

– Nyt huo­maan ar­vos­ta­va­ni ins­ti­tuu­ti­o­ta en­tis­tä enem­män. Kii­tos hy­väs­tä uu­den­vuo­den­pu­hees­ta, Marin kir­joit­ti.

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) totesi Niinistön puheen olleen kansakuntaa kokoava puhe, jonka sisältö pysyy pitkään aiheellisena.

– Mielenkiintoisia kiteytyksiä paljon: ulkopolitiikkamme vaatimustaso nousee, jokainen valtio on itse oman onnensa seppä, EU on Suomelle yhä tärkein taloudellisen hyvinvoinnin ja vakauden lähde, Heinäluoma luetteli twiitissään.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kehui puhetta loistavaksi ja arvioi sen pu­ke­neen sa­noik­si ”mal­til­lis­ten kes­ki­ver­to­suo­ma­lais­ten” tun­not.

Kansanedustaja Jouni Ovaska (kesk.) muistutti päättäjien vastuusta näyttää hyvää esimerkkiä tavoissaan toimia ja puhua.

– Presidentti Niinistön puheet ovat tunnetusti painavaa asiaa kuten tälläkin kertaa. Hänen ja monen muun kansalaisen odotukset päättäjiä kohtaan ovat suuret. Eduskunnalla on suunnannäyttäjän rooli niin teoissa kuin tavassa toimia ja puhua. Sitoudun tähän. Entä muut kollegat? Ovaska twiittasi.

SDP:n Antti Lindtman oli nostanut omaan twiittiinsä presidentin puheesta kohdan: ”Yhä harvemmin kuulee erimielisten hakevan yhteistä näkemystä. Yhä useammin näkee valmiiden jakolinjojen vahvistamista.”

– Ehkä aikamme kaipaa sitä, että korvamme olisivat suuta suuremmat. Ripaus lisää toistemme ymmärtämistä ei olisi pahitteeksi, Lindtman arvioi.

– Olipa Tasavallan presidentill erinomainen puhe uuden vuoden alkajaisiksi. Ajankohtainen, tärkeä ja selkeä viesti. Kannattaa lukea, tviittaa kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok.).

Myös europarlemntaarikko Henna Virkkunen (kok.) kiitteli presidentin puhetta.

– TP @niinisto nosti #uvp2020 puheessaan hyvin esiin vakavan huolen keskusteluilmapiirin kärjistymisestä. Erilaisia mielipiteitä saa ja pitääkin olla, mutta: ”Kyse on toistemme kunnioittamisesta, viime kädessä yhteiskuntarauhan ylläpitämisestä. Ja sen myötä turvallisuudestamme.”

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt