Postin lajittelukeskus Helsingissä. LEHTIKUVA/MESUT TURAN

Postin lajittelijoiden palkkoihin pitkä siirtymä

Posti on päättänyt järjestelystä, jolla taataan lajitteluhenkilöstön kokonaispalkan säilyminen nykyisellään 31.1.2022 saakka.

Työntekijöillä on myös mahdollisuus ansaita nykyistä korkeampaa palkkaa tuotantopalkkion muodossa 1.4.2020 alkaen.

− Tällä järjestelyllä takaamme, että kokonaispalkka pakettilajittelussa säilyy ennallaan 31.1.2022 saakka. Tavoitteenamme työehtosopimusmuutoksessa pakettilajittelussa on joustavuuden lisääminen. Näin voimme tarjota asiakkaillemme joustavampia palveluita ja varmistaa työpaikkojen säilymisen ja uusien luomisen myös tulevaisuudessa, toteaa Postin Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtaja Turkka Kuusisto.

Aiemmin viestitetyn mukaisesti Postin Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän lajittelutoimintojen henkilöstö, yhteensä noin 700 henkilöä, siirtyi syyskuun alusta lukien vanhoina työntekijöinä Posti Palvelut Oy:hyn ja noudattaa 1. marraskuuta alkaen Teollisuusliiton jakelua koskevaa työehtosopimusta.

Postin mukaan muutoksella haetaan joustavuutta, jonka myötä lajittelutoiminnoissa voidaan paremmin vastata toimintaympäristön ja asiakastarpeiden nopeaan muutokseen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt