Jalankulkijoita ohittamassa pörssin näyttötaulua Hong Kongissa perjantaina. LEHTIKUVA / AFP

Pörssit toipuvat pahasta notkahduksesta

Aasian ja Euroopan pörssit lähtivät taas nousuun perjantaina ja myös Wall Streetin ennakoidaan toipuvan viikon alamäestä.

Merkittävimmät osakeindeksi ovat perjantaina kääntyneet nousuun Euroopassa ja Aasiassa. Myös Yhdysvalloissa futuurikauppa viittaa Financial Timesin mukaan pörssin toipumiseen vielä torstainakin jatkuneen pudotuksen jälkeen.

Lehden haastatteleman sijoittajan mukaan kauppasodat, nousevat korot ja hidastuva talouskasvu ovat olleet keskeisiä makrotekijöitä tämän viikon kurssilaskulle, mutta todellisuudessa sijoittajien pitää kysyä, ovatko osakkeiden arvostukset oikeita yritysten voittoihin nähden.

Varainhoitoyhtiö FIM muistuttaa aamukatsauksessaan, että eilen torstaina julkaistujen tietojen mukaan USA:n inflaatio jäi 2,3 prosenttiin, mikä oli odotuksia vähemmän. Maan korot laskivat ja samalla dollari heikkeni.

Lisäksi aamulla julkaistuissa Kiinan kauppatilastoissa viennin 14,5 prosentin kasvu oli odotuksia suurempi. Kasvun taustalla tosin voi FIMin mukaan olla tilausten kiihdyttäminen alkavien tariffien alla.

Helsingin pörssin OMX 25 -indeksi oli perjantaina aamupäivällä kello yhdentoista aikaan puolen prosentin nousussa.

Lue myös:

Osakkeet putoavat Euroopassa

Osakkeet notkahtivat myös Aasiassa

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt