DAX-osakeindeksiä näyttötaululla Frankfurtin pörssissä. LEHTIKUVA / AFP

Pörssit taas alamaissa koronan takia

Varsinkin Saksan osakemarkkinoilla synkisteltiin. Futuurit ennakoivat alamäkeä myös Yhdysvaltoihin.

Euroopan osakemarkkinat olivat maanantaina Financial Timesin mukaan alamaissa. New Yorkin pörssin odotettiin tekevän seuraa sen jälkeen, kun suuri ohjelmistoyhtiö SAP kertoi uusien koronarajoitusten heikentäneen yhtiön palvelujen kysyntää.

SAP:n kurssi putosi Saksassa aamupäivällä 20 prosenttia. Frankfurtin pörssi lähti lähes kolmen prosentin pudotukseen.

Futuurikauppojen perusteella Yhdysvalloissa kurssilaskut olisivat myöhemmin tänään prosentin luokkaa.

Iltapäivällä Frankfurtin pörssi oli edelleen melkein kolme prosentin pudotuksessa, ja Pariisissa kurssilasku oli prosentin luokkaa. Lontoossa lasku oli vähäistä.

Nordean aamukatsauksen mukaan Yhdysvalloissa epävarmuus vaalituloksesta on edelleen huomattava ja tyypillisesti vaaliepävarmuus painaa myös markkinatunnelmia. USA:n tukipakettikeskusteluissakaan ei ole edetty, ja paketin läpimeno ennen vaaleja on epätodennäköistä.

Euroopan keskuspankki pitää kokouksensa torstaina, mutta uusia toimenpiteitä pankilta odotetaan Nordean mukaan vasta vuoden loppupuolella.

Helsingin pörssi avautui maanantaina miinukselle ja oli iltapäivällä yli prosentin laskussa. Muun muassa Wärtsilä oli päivän aikana selvässä laskussa, mutta tietoturvayhtiöt F-secure ja Nixu olivat verevässä yli viiden prosentin nousussa. Tähän on saattanut vaikuttaa paljastunut tietomurto terveyspalveluyhtiö Vastaamoon.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt