Meklareita New Yorkin pörssissä. LEHTIKUVA / AFP

Pörssiralli jäi lyhyeksi

Oskemarkkinat ovat alkaneet taas jäähtyä riehakkaan aamupäivän jälkeen.

Poliittinen sopu Yhdysvalloissa suuresta elvytyspaketista sai pörssit villiintymöön ympäri maailman, mutta keskiviikon mittaan innostus on alkanut haihtua.

Euroopassa lupaavasti aamupäivällä nousseet kurssit ovat alkaneet taas painua iltapäivällä. Ennen kello neljää Lontoo oli enää prosentin nousussa ja Pariisi runsaan puolen prosentin vauhdissa. Frankfurt oli vajonnut jo lähes prosentin verran miinukselle. Helsingin pörssissä nousua oli yli kaksi prosenttia, mutta Tukholmassa enää alle puoli prosenttia.

Yhdysvalloissa ollaan markkinoiden avauduttua parin prosentin nousussa, mutta teknologiapainotteinen Nasdaq oli lähes puoli prosenttia miinuksella. Talouslehti Financial Timesin mukaan kurssiriehan hiljentyminen heijastaa sijoittajien hermostuneisuutta ja epäilyä siitä, onko kurssipudotuksen pohjaa vielä saavutettu.

Lehti kertoi aamulla analyytikoiden muistuttaneen, että vaikka Yhdysvaltain elvytyspaketti on ennennäkemätön, niin haasteet säilyvät entisellään. Eräs analyytikko varoitti, että kyse voi olla kuolleen kissan pompusta eli helpotus voi jäädä väliaikaiseksi.

Toisaalta on hyvä muistaa, että markkinat heiluvat nyt voimakkaasti ja liikkeet ovat nopeita. Päätöskursseja on päivän aikana vaikea arvioida.

Lue myös:

Helsingin pörssissä hyvä aamupäivä

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt