Meklareita New Yorkin pörssissä. LEHTIKUVA / AFP

Pörsseissä sekalaisia tunnelmia

Sijoittajilla arvioidaan olevan vaikeuksia tulkita merkkejä korobapandemian hidastumisesta.

Yhdysvalloissa nähty maltillinen osakeralli vaihtui torstaina Aasiassa hieman sekalaiseen ajeluun, kun kurssit laskivat hieman Tokiossa mutta nousivat jonkin verran Hongkongissa, Etelä-Koreassa ja Australiassa.

Markkinatoimijat arvioivat Financial Timesin mukaan, että Aasian kaupan sekalainen kehitys heijastaa vaikeutta tulkita viimeisiä pandemiatietoja.

Sijoittajat ovat tällä viikolla alkaneet varovaisesti arvioida, että koronaviruskäyrä tasoittuu ja virus leviää hitaammin, mikä nostaa osakkeiden hintoja.

Osakefutuurit ennakoivat Eurooppaan torstaille hienoista alle puolen prosentin nousua ja Yhdysvaltoihin vajaan prosentin nousua.

Euroopassa valtionvarainministereiden puhelinkokous jatkuu jo kolmatta päivää. Sopua ei ole vielä löytynyt suuresta elvytyspaketista ja sen ehdoista.

Valtioiden pitkien lainakorkojen kehitys on pysynyt kohtuullisena, sillä keskuspankit pyrkivät pitämään pitkät korot matalina joukkolainaostoillaan.

Öljyn hinta oli torstaina edelleen nousussa markkinoiden odottaessa Saudi-Arabian ja Venäjän välisiä neuvotteluja, joissa saatetaan päättää tuotannon vähentämisestä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt