Verkkouutiset

USU: Tukisäätiöllä ei ole kiinnostusta tukea Jussi Halla-ahon perussuomalaisia

Perussuomalaisten tukisäätiön puheenjohtaja Raimo Vistbacka toteaa Uutissuomalaiselle, ettei säätiöllä ole kiinnostusta tukea Jussi Halla-ahon perussuomalaisia puolueen jakautumisen jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raimo Vistbacka kertoo harkinneensa erilaisia vaihtoehtoja, jotta säätiö pystyisi jatkamaan yhteistyötään kahtiajakautuneen puolueen kanssa.

Maanantain jälkeen kompromissiratkaisu ei ole enää ollut vaihtoehto. Syynä on Vistbackan mukaan perussuomalaisten uudeksi varapuheenjohtajaksi valitun Laura Huhtasaaren puhe eduskunnassa.

– Hän piti sellaisen puheenvuoron, että siinä kaikki kompromissit ja muut ajatukset tahtoivat häipyä. En muista 24 vuoden ajalta eduskunnasta tuollaista puheenvuoroa. Se oli yksi törkeimmistä, jonka olen koskaan kuullut, Vistbacka sanoo Uutissuomalaiselle.

Jos säätiön hallitus päättäisi siirtyä tukemaan perusteilla olevaa Sininen tulevaisuus -puoluetta, olisi säätiön sääntöjä muutettava. Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan sääntömuutos ei olisi mikään läpihuutojuttu.

Patentti- ja rekisterihallituksen tiimiesimies Jouko Koitto arvioi Uutissuomalaiselle, että säätiö on aika tiukasti sidottu toiminnassa olevaan rekisteröityyn puolueeseen eli perussuomalaisiin.

Lisäksi säätiölain mukaan säätiön uusi tarkoitus ei saa olennaisesti poiketa alkuperäisestä tarkoituksesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)