Verkkouutiset

”Eduskunta oli yksimielinen, Kyllönen ei voi ohittaa”

Vasemmistoliiton kansanedustaja Kari Uotila vaatii kehysriiheltä ratkaisua Länsimetron jatkosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kari Uotila muistuttaa eduskunnan edellyttäneen yksimielisesti tämän vuoden budjetista päättäessään, että hallitus päättää Länsimetron jatkamista koskevan hankkeen 30 prosentin valtionavustuksen maksamisen ajoituksesta viimeistään kevään kehyspäätöksen yhteydessä.

Samalla edellytettiin, että Espoo tekee rakentamispäätöksen. Uotila toteaa tiedotteessaan Espoon valtuuston tehneen osaltaan päätöksen metron jatkamisesta, ja nyt on hallituksen vuoro.

”Eduskunnan yksimielinen lausuma velvoittaa hallitusta sitoutumaan kehyspäätöksessään valtion avustuksen maksamisaikatauluun, tai vähintään aikataulusta sopimiseen Espoon kaupungin kanssa. Eduskunnan yksimielisen tahdon ohittaminen ei voi tulla kysymykseen, vaikka liikenneministeri (Merja) Kyllönen onkin nihkeä esittämään Länsimetron jatkoa”, Uotila toteaa oman puolueensa ministerille.

Hänen mukaansa Länsimetron jatkamisella Kivenlahteen on merkitystä suurelle joukolle kirkkonummelaisia, jotka pääsevät metron vaikutuspiiriin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)