Verkkouutiset

Suomenmaa: Matti Vanhanen pyrkii presidenttiehdokkaaksi

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen pyrkii puolueensa presidenttiehdokkaaksi, kertoo Suomenmaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan työvaliokunta päätti aiemmin viikolla kokouksessaan ehdottaa puoluehallitukselle, että keskusta asettaisi presidenttiehdokkaan puoluekokouksessaan kesäkuussa.

– Maailma ympärillä rakoilee ja nyt tarvitaan ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua, johon haluan ottaa osaa, Matti Vanhanen sanoi.

Hänen mielestään on tärkeää, että ulkopolitiikan puolelle ei tulisi pinnallisuutta, jota hänen mukaansa nykyisin ilmenee poliittisessa keskustelussa.

– Toivon, että suomalaiset ottavat myös osaa tähän keskusteluun. Järkevästi ja viileästi toimimalla voimme vaikuttaa paljon siihen, millainen on oma asemamme ja miten suhtaudumme naapureihimme.

Vanhanen kertoi tulevansa nyt esiin riippumatta siitä, mitä istuva tasavallan presidentti Sauli Niinistö pohtii mahdollisesta jatkokaudestaan.

Keskustan ehdokasspekulaatiossa on pyörinyt lukuisia keskustapoliitikkoja, muun muassa Olli Rehn, Esko Aho, Anneli Jäätteenmäki, Mari Kiviniemi, Seppo Kääriäinen ja Mauri Pekkarinen.

Puheenjohtaja Juha Sipilä ei ilmoituksensa mukaan ole käytettävissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)