Verkkouutiset

Risikko syyttää Rinnettä ”omien toimintatapojen peittelystä” Pisara-hankkeessa

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikon mielestä valtiovarainministeri Antti Rinne on levittänyt julkisuudessa väärää tietoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko (kok.) arvostelee valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) toimintaa Pisara-hankkeessa. Rinne on perustellut tarvetta saada Pisara-rata lisätalousarvioon muun muassa EU:n TEN-T-tuella.

Risikko huomauttaa, että EU-rahojen saamiseksi tarvitaan budjettipäätös, mikä tarkoittaa hallituksen päätöksen lisäksi myös eduskunnan hyväksyntää. Kun hakemus on jätettävä tällä viikolla, ei asia olisi mitenkään ehtinyt eduskuntaan.

– Meillä on sellainen tieto tullut komissiosta, että lopulliset hakemukset voi tehdä kesäkuun loppuun mennessä. Uusi hallitus voi näin ottaa näihin molempiin hankkeisiin kantaa, Risikko sanoo.

Hallitus päätti tänään hakea sekä Pisara-radalle että Helsingin ratapihan kunnostukseen EU:n TEN-T-tukea.

Ministeri Risikko syyttää Rinnettä ”omien toimintatapojen peittelystä” Pisara-hankkeessa:

– Antti Rinne yrittää nyt puhua mustaa valkoiseksi ja peitellä tässä omia toimintatapojaan. Se on härskiä toimintaa. En hyväksy sitä, että puhutaan muunneltua totuutta tai väärää tietoa levitetään tai perustetaan omat aikomukset väärille perusteille, Risikko lataa.

Risikon mielestä lisätalousarvio ei ole oikea paikka näin isolle hankkeelle. Seuraavan hallituksen käsiä ei myöskään saisi sitoa.

SDP:n piiristä on syytetty kokoomusta myös kuntien kanssa tehtyjen sopimusten rikkomuksista. Pääkaupunkiseudun kuntien kanssa on sovittu, että nämä lisäävät asuntokaavoitustaan vastineeksi valtion sitoutumiseen Pisara-hankkeessa.

Risikko kiistää syytökset sopimusrikkomuksista:

– En ymmärrä, mihin ihmeeseen Antti Rinne viittaa. Kuntien kanssa on tehty tällainen MAL-sopimus, jonka sopimusaika on vuoteen 2019 saakka, niin miten sitä yhtäkkiä tässä vaiheessa ennen vaaleja pitäisi ryhtyä arvioimaan, onko se toteutunut?

Risikon mukaan Pisara-hanke on koko ajan edennyt suunnitelmien mukaan kaikkine vaiheineen. Risikko sanoo, että hänellä on tarvittavat dokumentit asiasta olemassa.

– Kaikissa niissä papereissa on sitouduttu, että hanketta edistetään ja viedään eteenpäin, Risikko vakuuttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)