Verkkouutiset

”Valtionyhtiöiden johto osaamatonta ja Solidium kyvytön”

Kansanedustaja Raimo Piirainen (sd.) moittii suomalaista yritysjohtoa ja ennen kaikkea valtionyhtiöiden johtoa osaamattomuudesta ja Solidiumia kyvyttömyydestä edistää suomalaista työtä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raino Piiraisen mukaan Rautaruukin yhdistyminen ruotsalaiseen kilpailijaan on yksi esimerkki tästä kehityksestä.

Piirainen sanoo, että ruhtinaallisesti palkittu suomalainen valtionyhtiöiden yritysjohto vaikuttaa olevan liikkeissään dinosaurus muuttuvilla maailman markkinoilla.

– Ennen erinomaista tulosta tehnyt Rautaruukki ajautui osaamattoman johdon käsissä tappiokierteeseen ja nyt nähtyyn pakkoliitokseen, jonka vuoksi sadat suomalaiset työpaikat on jälleen uhattuna, hän sanoo.

– Kun osaamattomien johtajien rinnalla toimii vielä sijoitusyhtiö Solidium ilman poliittista ohjausta, tulokset tästä yhteistyöstä näkyy suomalaisen työntekijän kannalta surullisella tavalla, Piirainen katsoo.

Hän muistuttaa, että Solidiumin tehtävänä on valtion varojen valvomisen lisäksi edistää suomalaista työtä. Tämä vaikuttaa Piiraisen mukaan unohtuneen Solidiumin johdolta.

– Ainoa keino muuttaa tätä kurssia on perustaa Solidimiin hallintoneuvosto, joka antaa yhtiöön sen tarvitsemaa poliittista ohjausta, hän sanoo tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)