Verkkouutiset

PS-kohuehdotukset kuntaleikkauksista ihmetyttivät eduskuntaa

Perussuomalaisten ajatuspajan näkemykset kuntatyöntekijöiden palkanalennuksista noteerattiin eduskunnassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunta aloitti kello 15 jälkeen keskiviikkona debatin hallituksen kuntapolitiikasta jätetystä välikysymyksestä.

Kokoomuksen Outi Mäkelä totesi perussuomalaisten avanneen ”omalta osaltaan viime viikolla kuntakeskustelun esittämällä, että kuntien ja valtion työntekijöiden lomarahat poistetaan ja kuntien palkankorotukset jäädytetään”.

– Melkoisen kylmää kyytiä pienipalkkaisille kuntatyöntekijöille, jotka usein ovat vielä naisia. Oletteko tosissanne, että nämä ovat ratkaisuja, joilla kunnat todella laitetaan kuntoon, Outi Mäkelä kysyi.

Perussuomalaisten Pirkko Mattila vastasi, että kyseisissä ehdotuksissa oli kyse Suomen Perusta -säätiön teoksesta eikä perussuomalaisten linjasta.

– En minäkään käy tässä siteeraamaan kokoomusnuorten hyytäviä siteerauksia yleissitovuuksien purkamisesta, Mattila kuittasi.

Suomen Perusta on 2012 perustettu perussuomalaisten ajatushautomo, jonka hallitusta johtaa puolueen kansanedustaja Reijo Tossavainen.

Asiaan palasi vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto. Hänen mukaansa perussuomalaiset ehdottivat kuntien työntekijöiden lomarahojen ja oikeuksien leikkauksia, monilapsisten perheiden lapsilisien ja koululaisten välipalojen lopettamista ja äänioikeuden suhteuttamista varallisuuteen tai tuloihin.

Reijo Tossavainen nousi kommentoimaan asiaa:

– Kunnat kuntoon -kirjassa on erilaisten asiantuntijoiden mielipiteitä, erilaisia mielipiteitä. Ne ovat niiden henkilöiden mielipiteitä. Ne eivät ole puoluemielipiteitä. On todella järkyttävää vääristelyä väittää näin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini auttoi toteamalla, ettei hänkään käy kysymään Sorsa-säätiöstä sosialidemokraateilta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)