Verkkouutiset

LM: Vasemmistoliitto arvioi uudelleen kantansa tiedustelulain kiireellisyyteen

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä aikoo käsitellä tiedustelulainsäädännön aikataulua syksyn alussa, kertoo Lännen Media.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusi tiedustelulaki edellyttää eduskunnassa perustuslain säätämisjärjestystä. Hallituksen tavoitteena on ollut säätää laki niin sanotusti kiireellisenä, mikä edellyttäisi eduskunnassa viiden kuudesosan enemmistöä kiireellisyyden taakse ennen kuin laki voidaan hyväksyä kahden kolmasosan enemmistöllä.

Keväällä vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson tyrmäsi tiedustelulain käsittelemisen kiireellisessä menettelyssä. Nyt vasemmistoliitto on valmis tarkastelemaan kantaansa uudelleen.

– Suhtaudumme vasemmistoliitossa erittäin vakavasti Turussa tapahtuneeseen iskuun ja olemme linjanneet, että tulemme käsittelemään tiedustelulain aikataulua uudestaan ryhmäkokouksessa syksyn alussa, Andersson sanoo Lännen Medialle.

Vasemmistoliitto kaipaa nyt lisää tietoa siitä, olisiko laajemmilla tiedusteluvaltuuksilla voinut estää Turun iskun. Puolue haluaa kuulla myös valtiosääntöoppineiden käsitykset siitä, täyttyvätkö kiireellisyyden edellytykset nykyisessä tilanteessa.

Oppositiopuolueista SDP ja vihreät eivät ole suoraan tyrmänneet lain säätämistä kiireellisenä. Molemmilla puolueilla on edelleen varaukset sen suhteen, miten tiedustelulaki suhtautuu perusoikeuksien toteutumiseen.

Hallitus on valmistellut uutta tiedustelulakia, joka antaisi Suojelupoliisille ja Puolustusvoimille lisää valtuuksia tiedusteluun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)