Verkkouutiset

”Emmanuel Macron on Elina Lepomäen ja Juhana Vartiaisen lineaarikombinaatio”

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kuvaa Emmanuel Macronia itsensä ja Elina Lepomäen "lineaarikombinaatioksi".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Macron haluaa paikallista sopimista, laskea veroja ja purkaa ylisuurta julkista sektoria. Upeaa! Olisi Suomessa tosin ”äärioikeistolainen”, kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) iloitsi Twitterissä sosiaaliliberaalin En Marche! -puolueen presidenttiehdokkaan Emmanuel Macronin pääsystä Ranskan presidentinvaalien toiselle kierrokselle.

Lepomäeltä kysyttiin, onko Suomen vastine Macronille entinen sosialidemokraatti ja nykyinen kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen.

– Kyllä ja myös @elinalepomaki, entinen pankkiiri, Lepomäki vastasi Twitterissä.

Sekä Lepomäki että Macron ovat tehneet uran investointipankkiireina.

– Jes! Macron on Elinan ja mun lineaarikombinaatio. Pankkiiri ja ex-sosialisti, Juhana Vartiainen vastasi.

Lineaarikombinaatio on matemaattinen lause, joka on muuttujien (vektoreiden) ja niihin liitettyjen skalaarien (kertoimien) summa.

Emmanuel Macron oli sosialistipuolueen jäsen vuosina 2006–2009. Toimittuaan Rothschild & Cie Banquen investointipankkiirina, Ranskan istuva sosialistipresidentti François Hollande nosti tämän ensin apulaispääsihteerikseen ja sitten talousministeriksi.

Macron erosi talousministerin tehtävästä viime vuoden elokuussa perustaakseen En Marche! -liikkeen ja ryhtyäkseen presidenttiehdokkaaksi.

Sunnuntain presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella Macron sai 23,9 prosenttia äänistä ja nationalistisen Front Nationalin ehdokas Marine Le Pen 21,4 prosenttia äänistä. Presidentinvaalien toinen kierros järjestetään 7. toukokuuta.

Verkkouutiset kertoo tässä jutussaan, minkälaiset Ranskan toisen kierroksen presidenttiehdokkaiden linjat ovat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)