Verkkouutiset

”Minuutti puolikkaaseen epätotuuteen” – Ylen video rikkaiden suosimisesta kuohuttaa

Elina Lepomäen mielestä Yleisradion video rikkaita suosivasta hallituksesta on epähistoriallinen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ylen Kioski julkaisi torstaina Facebookissa videon, jonka mukaan Juha Sipilän hallitus antaa rikkaille enemmän.

”Hallitus sanoo keventävänsä erityisesti pienituloisten verotusta. Miten ihmeessä rikkaalle sit kuitenkin jää enemmän käteen?”, Yle kysyy saatesanoissa.

Video sai Facebookissa muun muassa kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäen vastakarvaan.

– Nyt on kyllä Kioskilla lähtenyt mopo väärään suuntaan. Jos totuus ei mahdu minuuttiin, niin ei kannata käyttää sitä minuuttia puolikkaaseen epätotuuteen, Elina Lepomäki kommentoi.

Lepomäen mukaan ”istuva hallitus laski ensitöikseen pieni- ja keskituloisten verotusta. Se laajensi suurituloisten solidaarisuusveroa ja nosti pääomatuloveron ylempää verokantaa. Tämän vuoden alusta on ollut voimassa työtulovähennyksen laajentaminen, joka on siis pieni- ja keskituloisten veroale”.

– Eli tiivistäen: hallitus laski aluksi VAIN pieni- ja keskituloisten verotusta ja NOSTI ”rikkaiden” verotusta. Nyt tehtiin veroale koko asteikkoon eli kaikissa ansiotulotuloluokissa. Ja koska tuo aleprosentti on vakio kaikille, niin itse asiassa suhteutettuna veronmaksuun hyvätuloisten verotus laskee VÄHEMMÄN kuin pienituloisilla, joille 0,6 prosenttia on suurempi alennus todellisesta veroprosentista kuin hyvätuloisella.

Kansanedustaja Lepomäki toteaa, että ”tarkastelun rajaaminen pelkästään tämän hallituksen päätöksiin on epähistoriallista, koska sellainen jättää huomiotta kaikki voimassa olevat ja aikaisemmin tehdyt ratkaisut, jotka vaikuttavat tässä hetkessä ja myös tulevaisuudessa, ellei muuta erikseen päätetä”.

– On hyvä ja oikein, että rikkaat maksavat enemmän kuin muut. Korkea verotus vain ikävä kyllä karkottaa työpaikkoja. Se ei ole arvovalinta, vaan totuus. Oltiin hyvätuloisista mitä mieltä hyvänsä, niin hyvinvointivaltion ystävä toivoo Suomeen mahdollisimman paljon työpaikkoja – myös ja erityisesti hyväpalkkaisia – jotta julkinen sektori saadaan rahoitettua. Eli tarvitsemme lisää rikkaita Suomeen, jotta voimme pitää huolta heistä, joita varten meillä on hyvinvointivaltio.

– Kioski! Tilaan uuden videon!, Elina Lepomäki kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)