Verkkouutiset

Sanni Grahn-Laasonen 1 000 päivää ministerinä: En ole tullut politiikkaan toimimaan tulppana

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) sanoo olevansa vaikeiden aikojen ministeri.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sanni Grahn-Laasosella tuli keskiviikkona täyteen 1 000 päivää ministerinä. Hän aloitti ministeriuransa ympäristöministerinä Alexander Stubbin (kok.) hallituksessa syyskuussa 2014.

– Kun aloitin, talouden tilanne oli heikko. Pitkittynyt taantuma, olematon kasvu, paljon velkaa ja työttömyyttä. Tämä kevät on ollut ensimmäinen erilainen. Ympäröivässä yhteiskunnassa on tapahtunut käänne, Grahn-Laasonen kertoo Facebook-päivityksessään.

Hän kertoo asettuneensa ehdolle vuoden 2015 eduskuntavaaleihin toteamalla, että ”vaikeatkin päätökset täytyy jonkun tehdä”.

– Olen tullut politiikkaan muuttamaan maailmaa enkä toimimaan tulppana. Talous kasvaa nyt, ja koulutusjärjestelmä on uudistumassa uudelle vuosikymmenelle, Grahn-Laasonen kirjoittaa.

Hän toteaa tulleensa ehkä sillä tavalla vanhaksi, ettei kaipaa hallituskriisejä, draamaa, vaihtoehtoisia faktoja tai populismia.

– Tahdon, että asiat etenevät. Eniten vaadin itseltäni, Grahn-Laasonen kirjoittaa.

Hän toteaa, että nyt eduskunnassa viimeistellään ammatillisen koulutuksen reformia, joka on suurin koulutusuudistus kahteen vuosikymmeneen. Vaikeasta talousraamista huolimatta se on edennyt Grahn-Laasosen johdolla aikataulussa.

– Kiitos tuhannesta päivästä. Työ jatkuu. Ja kuten viime viikon hallituskriisi opetti, töitä pitää tehdä joka päivä kuin viimeistä päivää, Grahn-Laasonen kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)