Verkkouutiset

Juha Sipilä Ykkösaamussa: Jussi Halla-ahon arvomaailma eroaa omastani merkittävästi

Juha Sipilä ei ole valmis neuvottelemaan hallitusohjelman linjauksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ylen ykkösaamun haastattelussa pääministeri Juha Sipilä kommentoi hallituskumppani perussuomalaisten puheenjohtajakilpailua. Sipilän mukaan hänen oma arvopohjansa eroaa merkittävästi Jussi Halla-ahon arvomaailmasta. ……

Pääministeri ei kuitenkaan ota kantaa henkilövalintaan.

– Jätän asian puoluekokouksen ratkaistavaksi. Ei ole ollut tapana lähteä kommentoimaan naapuripuolueen puheenjohtajakilpaan. Jos sanoisin mielipiteeni, sillä voisi olla käänteinen vaikutus.

Pääministeri Sipilä totesi, että kävi perussuomalaisten puoluekokouksessa miten tahansa, ei hallitusohjelmasta lähdetä neuvottelemaan uudestaan. Sekä Sampo Terho, että Jussi Halla-aho ovat kampanjassaan puhuneet hallituspolitiikan terhakoittamisen puolesta.

– Hallitusohjelmsta ei tingitä. Uusia neuvotteluita ei tule, Sipilä totesi yksikantaan.

Terhakoittamistarvetta pääministeri ei näe.

– Kaikki hallituspuolueet pohtivat siitä, näkyykö oma kädenjälki hallituspolitiikassa. Hallitusohjelma on aina hallituspuolueiden yhdessä tehty kompromissi.

Juha Sipilän mukaan hallitusohjelmaneuvottelut on se paikka, jossa arvopohjaerot käydään etukäteen läpi ja niistä päästään yhteiseen kompromissiratkaisuun

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)