Verkkouutiset

”Jos rakennepoliittinen ohjelma avataan, se avautuu kokonaisuudessaan”

SDP:n varapuheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan kokoomus on korostanut, että tehdyissä päätöksissä on pysyttävä. Nyt Stubb on avaamassa niitä päätöksiä, jotka ovat tärkeitä Suomen tulevaisuudelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Niitä päätöksiä ovat nuorten syrjäytymisen ehkäisy, oppivelvollisuuden laajennus sekä metropoliratkaisut.

– Ristiriitaista on sekin, että Stubb ilmoittaa, että puolueiden ei pitäisi enää keskittyä yksittäisiin pistevoittoihin. Samassa puheessa hän avaa uudelleen keskustelun jo kertaalleen sovituista riita-asioista. Eikö tämä ole juuri vanhakantaista irtopistepolitiikkaa, Lindtman kysyy.

Lindtman toteaa, että nuorten syrjäytymisen ehkäisy on iso kysymys koko Suomen tulevaisuuden kannalta.

– Nuorten syrjäytymisen ehkäisy oli myös presidentti Niinistön vaalikampanjan harvoja konkreettisia lupauksia, Lindtman muistuttaa.

Viime vuosien kuluessa on käynyt kiistatta selväksi, että menestyäkseen Helsingin seutu tarvitsee uudenlaista yhteistoimintaa ja siihen liittyen metropolihallinnon.

– Talouskehityksen ja työllisyyden kannalta hallituksen aiemmat rakennepoliittisen ohjelman päätökset ovat keskeisiä. Viime syksynä syntynyt ratkaisu on hallituksen yksimielisesti päättämä kokonaisuus. Jos kokoomus nyt haluaa avata rakennepoliittisen ohjelman oppivelvollisuuden ja metropoliratkaisun osalta, on hyvä ymmärtää, että silloin ohjelma avautuu kokonaisuudessaan, Lindtman painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)