Verkkouutiset

Poliittiset nuorisojärjestöt yhtyivät MV-lehden vastaiseen boikottiin

Kymmenen poliittista nuoriso- ja opiskelijajärjestöä on antanut tukensa MV-lehden ja Uberuutisten mainostajien vastaiseen boikottiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n opiskelijajärjestö SONK aloitti kampanjan MV-lehteä vastaan viime viikolla. Nyt MV-lehdessä ja Uberuutisissa mainostavia yrityksiä vastaan suunnattuun kampanjaan ovat yhtyneet Vasemmisto-opiskelijat (Vasop), Keskustan Opiskelijaliitto (KOL), Keskustanuoret, Kokoomuksen Nuorten Liitto (KNL), Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta, Liberala studerande LSK, Sosialidemokraattiset Nuoret, Vasemmistonuoret sekä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO.

”MV-lehden sisältö on journalismin periaatteille sokea ja ruokkii ennakkoluuloja, vihaa ja pelkoa suomalaisessa yhteiskunnassa. Julkaisujen tavoitteena on selvästi rahastaa vetoamalla ihmisten ennakkoluuloihin ja hyödyntää itse luotujen skandaalien varjolla noussutta kävijämäärää mainostilan myymiseksi. Me allekirjoittaneet vetoamme niihin yrityksiin, jotka ovat hankkineet mainostilaa MV-lehden ja Uberuutisten sivuilta ja siten rahoittavat näiden toimintaa: lopettakaa vihapuhetta ja toistuvia valheita levittävien verkkojulkaisuiden tukeminen ja kantakaa yhteiskunnallinen vastuunne”, järjestöjen yhteistiedotteessa todetaan.

”Nämä julkaisut lietsovat vihaa vähemmistöjä, pakolaisia ja yhteiskunnan vähäosaisia kohtaan. Tekstien avulla haetaan oikeutusta avoimelle vihapuheelle ja samalla kerätään rahoitusta toimintaan käyttämällä liioiteltuja tai keksittyjä mukauutisia. Vaikka valheellisten uutisten levittäminen ei ole laitonta, sen tukemiselle ei ole perusteita, ellei yritys samalla hyväksy sivustojen tuottamaa vihapuhetta!” järjestöjen puheenjohtajat perustelevat boikotin tarpeellisuutta.

Kannanoton allekirjoittaneet järjestöt ovat ilolla seuranneet mainostajien vetäytymistä ja kannustavat nyt vielä jäljelle jääneitä liittymään joukkoon.

”Verkkojulkaisuilla ei ole sitovaa velvoitetta varmistaa sisältönsä todenmukaisuutta, mutta mainostilaa hankkivalle yritykselle ei ole eduksi näyttäytyä toistuvien valheiden tukijana”, tiedotteessa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)