Sipoon koulujen rehtorit ovat olleet tyytyväisiä Husu Husseinin kouluvierailuihin. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Poliitikon kouluvierailuista kohu – SS: Näin rehtorit vastaavat

Sipoolaiskoulujen rehtoreiden mukaan helsinkiläispoliitikon vierailut kouluilla eivät liittyneet politiikkaan.

Sipoossa on syntynyt kohu SDP:n Helsingin kaupunginvaltuutettu, eduskuntavaaliehdokas AbdirahimHusuHusseinin kouluvierailuista. Erään koulun oppilaan äiti väitti sosiaalisessa mediassa Husseinin nimittäneen koulussa perussuomalaisia rasisteiksi.

– Olen syvästi järkyttynyt, että lapsia aivopestään koulussa näin. Oppilaiden perheitä haukutaan poliittisin perustein, äiti kommentoi aiemmin tällä viikolla Sipoon Sanomille.

Husu Hussein on kieltänyt väitteet jyrkästi ja sanonut, että ei ole sanallakaan maininnut oppilaille perussuomalaisia. Hän sanoo vaativansa väitteen esittäjältä julkisen anteeksipyynnön.

Sipoon Sanomille lähettämässään tiedotteessa Sipoon suomenkielisten koulujen rehtorit kertovat, että yhteisöpedagogiksi kouluttautunut Husu kutsuttiin kouluvierailuille ammattinsa ja osaamisensa vuoksi, ei millään tavalla liittyen politiikkaan tai poliittiseen toimintaan.

– Koemme, että tilaisuudet kouluilla olivat mukaansatempaavia, arvostusta huokuvia ja lämminhenkisiä. Aihepiirit yleisön ja Husun välisessä vuoropuhelussa muodostuivat kokonaan lasten ja nuorten kysymysten pohjalta, mitään kysymyksiä vähättelemättä, rehtorien tiedotteessa kerrotaan.

Husu Hussein on vieraillut syksyn aikana useissa Sipoon kouluissa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt